• Turkhane Logo

Yine göçmen botu yine facia: 3’ü çocuk, 51 kişi hayatını kaybetti

15:50 02 Temmuz 2023 Pazar
Yine göçmen botu yine facia: 3’ü çocuk, 51 kişi hayatını kaybetti





Avrupa hayaliyle yola çıkan göçmenleri taşıyan tekne ve botlardan art arda facia haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan’da 700 kişilik bir tekne batmış ve faciada yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Bu kez İspanya’nın Kanarya Adaları’nda göçmenleri taşıyan bir bot battı, 3’ü çocuk, 11’i kadın olmak üzere 51 kişi hayatını kaybetti.



Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın Mora Yarımadası’nda 700 kişilik bir göçmen teknesi batmış ve yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.



Tüm dünyayı sarsan olayda kurtarılan bazı sığınmacılar Yunan Sahil Güvenliği’nin teknelerini batırdığını söylerken yüzlerce kişinin cansız bedeni ise hala bulunamadı.



Son olarak Caminando Fronteras adlı kuruluşun temsilcilerinden Helena Maleno, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kanarya Adaları’na doğru giderken batan bir bot 51 düzensiz göçmenin hayatına mal oldu.” ifadesini kullandı.



Maleno, botun Fas’ın güneyindeki Tan Tan kenti kıyılarından yola çıktığını ve ölen 51 kişiden 11’inin kadın, 3’ünün çocuk olduğunu belirtti.



İSPANYA BAŞBAKAN YARDIMCISI PAYLAŞTI



İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, ölen 51 düzensiz göçmenden dolayı üzüntü duyduğunu belirten ve AB’nin göçmen konusunda bir politika uygulamasının zorunlu olduğunu ifade eden bir mesaj yayımladı.



Kanarya Adaları’nın 80 mil kadar açığında 22 Haziran’da da göçmenlerin taşıyan tekne batmış, 39 göçmen hayatını kaybetmişti.(karar)

Son güncelleme: 15:50 02.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı