• Turkhane Logo

Yine bir danışman vakası: Efe Gazi Subaşı milyonluk araçla AKP kapısında

Kürşat Ayvatoğlu vakasından sonra AKP’de ‘danışmanların’ ultra lüks araçları ve yaşamları danışmanlar tartışılmaya devam ediyor.

12:44 29 Mart 2021 Pazartesi
Yine bir danışman vakası: Efe Gazi Subaşı milyonluk araçla AKP kapısında
Kürşat Ayvatoğlu vakasından sonra AKP’de ‘danışmanların’ ultra lüks araçları ve yaşamları danışmanlar tartışılmaya devam ediyor.



AKP Eski Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın danışmanı olduğu iddia edilen Efe Gazi Subaşının sosyal medya hesabından paylaştığı lüks araçların değerinin milyonlarca lira olduğu belirtiliyor.

AKP Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun birkaç yılda “zenginleşmesi” ve lüks yaşamı tartışılırken, “danışmanların” yeni videoları paylaşılıyor.


Sosyal medya hesaplarından yaşadıkları lüks hayatı paylaşan danışmanlara AKP’nin eski Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın danışmanı olduğu belirtilen Efe Gazi Subaşı’nın bindiği çeşit çeşit milyonluk araç ‘Nereden geliyor bu değirmenin suyu?’ sorusunu da beraberinde getirdi.

Sosyal medya hesaplarından kendisinin paylaştığı videolarda Efe Gazi Subaşı Jaguar, Audi, Mercedes gibi birçok lüks araçta görülüyor. Subaşı’nın AKP Genel Merkezi önündeki bir aracının fotoğrafını paylaşarak “Aslan kapıda bekler” paylaşımı yaptığı da görülüyor.

/
Efe Gazi Subaşı, 1 Kasım 2015’teki genel seçimlerde AKP’den Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı gösterilmiş, ancak seçilememişti.

Efe Gazi Subaşı’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla da fotoğrafı var. Adıyaman’da yayın yapan çeşitli yerel gazeteler Efe Gazi Subaşı’yı “Süleyman Soylu’nun gözdesi” başlığıyla haberlere konu edip, Subaşı’nın Soylu’yla “gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğunu” duyurdu.

//

ÜLKESİNE DÖNEMEYEN İŞ ADAMININ DOLANDIRILMASI OLAYINDA DA ONUN İSMİ GEÇİYOR

Subaşı’nın ismi çeşitli dolandırıcılık olaylarında da geçiyor. Mısır, Irak, Suriye, Tanzanya ve Mersin’de şirketleri olan iş insanı Imad Kachkoul’un Ankara’da dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda da Efe Gazi Subaşı’nın ismi geçmişti. Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın 6 Temmuz 2020 tarihli haberine (Ankara’yı karıştıran VIP dolandırıcılık – Sözcü Gazetesi (sozcu.com.tr)) göre; 30 Haziran 2020’de suç duyurusunda bulunan Kachkoul, AKP Adıyaman eski milletvekili Salih Fırat, Sayit Subaşı (Fırat’ın kayınbiraderi), Efe Subaşı (Sayit Subaşı’nın oğlu) ve Y Bulut Danışmanlık şirketi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılıktan’ şikayetçi oldu.

/

MECLİS’İ GEZDİRDİLER

Habere göre Salih Fırat’ın TBMM Milletvekili Araç Giriş Kartı bulunan 06 SS 779 plakalı aracı ile Kachkoul otelinden alındı. Fırat’ın Meclis’te odası olmamasına rağmen Efe Subaşı, iş insanına “Salih Bey’in makamı yoğun, Metin Gündoğdu’nun odasında ağırlayacağız” dedi. Kachkoul’u odaya götürüp hatıra fotoğraf çektirdiler, 15 Temmuz anıtını gezdirdiler. Fırat’ın odasına çıkılacakken “Salih bey çok acil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çağrıldı” denildi.

/

BABASI KENDİNİ “YİĞİT BULUR’UN ÖZEL KALME MÜDÜRÜ” OLARAK TANITTI

Kachkoul, Ümitköy’deki AK Par Mimarlık ofisine götürüldü. Efe Subaşı, babası Sayit Subaşı ile tanıştırdı. Kachkoul, Sayit Subaşı’nın kendisini Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığını iddia etti. Subaşı’nın ofisin Salih Fırat ve Bulut’a ait olduğunu söylediğini öne sürdü.



Ve yine Kachkoul’un iddiasına göre 25 Mart’ta Mısır’a özel uçak kiralayarak gitmek isteyen iş insanından 100 bin dolar talep etti. Kachkoul, 26 Mart’ta 70 bin doları Y Bulut Danışmanlık şirketine “Özel uçak için teminat- Imad Kachkoul” açıklaması ile gönderdi. Hakkında açılmış 55 ayrı ‘sahtecilik ve dolandırıcılık’ davası, 16 ayrı arama kararı bulunduğu ileri sürülen Sayit Subaşı’na bir daha ulaşamadı.

Ak Par Mimarlık Ofisi’nin sitesindeki bilgilere göre şirketin Genel Müdür ve Kurucu olarak geçiyor.
 

Son güncelleme: 12:44 29.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı