• Turkhane Logo

Yine AKP yine halkı aşağılama: Senin duşakabinin mi vardı?

AKP’de rutin haline gelen vatandaşı aşağılama furyasına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı. Deprem konutlarında duşakabinin küçük olmasından yakınan depremzedeye başkanın yanıtı “Senin duşakabinin mi vardı önceki evinde?” oldu.

22:52 27 Nisan 2022 Çarşamba
Yine AKP yine halkı aşağılama: Senin duşakabinin mi vardı?
AKP’de rutin haline gelen vatandaşı aşağılama furyasına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da katıldı. Deprem konutlarında duşakabinin küçük olmasından yakınan depremzedeye başkanın yanıtı “Senin duşakabinin mi vardı önceki evinde?” oldu.


Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6.8’lik depremin ardından yapılan TOKİ konutlarını incelemek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum Elazığ’a geldi.

Yapılan törene AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları’nın depremzedelerle yaptığı konuşma damga vurdu. Vatandaşlar duşakabinin küçük olmasından yakınırken, AKP’li başkanın yanıtı “Senin duşakabinin mi vardı önceki evinde?” oldu.


O diyalog şöyle:

Depremzede: Duşakabine girilmiyor.

AKP’li başkan: Senin duşakabinin mi vardı önceki evinde?

Depremzede: Vardı, vallahi vardı.

Depremzede: Ne ödeyeceğimi bilmiyorum.

AKP’li başkan: Bakanımız büyük bir müjde verdi, buna dua etmezsiniz zaten hiçbir şeye dua etmezsiniz.”

GAZETECİ DARP EDİLDİ

Gazete Duvar Muhabiri Ardıl Batmaz, depremzedelerin AKP’li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na tepki gösterdiği anları çekerken darp edildi. Batmaz, vatandaşların Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yapmış oldukları şikayetleri görüntülediği esnada belediye başkanının korumaları tarafından engellenerek, darp edildi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Uğradığı darp ve engelleme sonrası şikayette bulunan Batmaz, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Sayın İçişleri Bakanı ve Çevre Şehircilik Bakanımızın ilimize ziyaretleri nedeniyle haber takibi yapıyordum. Mustafapaşa Mahallesi TOKİ’lerinde vatandaşların Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na şikayetlerini haber yapma amaçlı kayıt altına alırken ismini bilmediğim korumaları olduğu tahmin ettiğim sivil giyimli erkek şahıslar tarafından görüntü almam engellenmeye çalışıldı. Basın kartım soruldu, kendilerine basın kartımı göstermeme rağmen görüntü almamı engellemeye devam ettiler. Kayıt almaya devam ederken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bana hitaben, ‘dostum onu bir indir, dostum indir’ demesi üzerine belediye başkanına gazeteci olduğumu beyan ettim. Buna karşın belediye başkanı ‘banane kardeşim’ diyerek beni hedef gösterdi.

BAŞKAN HEDEF GÖSTERDİ

“Bunun üzerine korumaları olduklarını tahmin ettiğim şahıslar üzerime geldiler. Görüntü almamı engellediler, sağ elimi büküp iterek sürüklemeye başladılar. Sivil giyimli iki kişi beni alandan alıp başka bir ara sokağa götürdü. Sonra üç-dört tane daha sivil giyimli şahıs geldi. Burada darp edilecekken bir polis memuru gelip müdahale etti. Daha sonra şahıslar da ayrıldı. İtme sırasında boyun ve karın bölgemde tırnak izleri oluştu. Olaya ilişkin telefonumdaki görüntüleri tahkikat dosyasına eklenmek üzere rızam ile teslim etmek istiyorum. Gazeteci olmama rağmen beni hedef gösteren Elazığ Belediye Başkanı ile beni darp edip basın özgürlüğümü kısıtlayan açık kimliklerini bilmediğim kişilerden davacı ve şikayetçiyim.”

ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ

Vatandaşla diyaloga giren AKP’li siyasiler sık sık aşağılayıcı üsluplarıyla gündeme geliyor.

14 Aralık 2020 tarihinde TBMM kürsüsünde konuşan CHP’li Engin Altay’ın, “Millet aç, millet perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” sözlerine karşı AKP’li Şahin Tin’in “O zaman aç değiller demek” demişti.

PİDEYİ ÇOK GÖRDÜ

Yine Engin Altan, bu Ramazan ayı öncesinde pide fiyatlarını eleştirirken söz alan AKP’li Mustafa Elitaş ise “Pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz, somun ekmek hemen bayatlamaz” dedi.
  GAZETECİ DARP EDİLDİ!

Depremzede: Duşakabine girilmiyor

AKPli başkan: Senin duşakabinin mi vardı önceki evinde?

Depremzede: Ne ödeyeceğimi bilmiyorum

AKPli başkan: Bakanımız büyük bir müjde verdi, buna dua etmezsiniz zaten hiçbir şeye dua etmezsiniz pic.twitter.com/T9vy2yazl5 — medyablok (@medyablok) April 27, 2022  

Son güncelleme: 22:52 27.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı