• Turkhane Logo

'Yıldırım, Suriyeliler planıyla Kürtlerin yerlerini işgal edeceklerini itiraf etti'

İstanbul seçimi için son viraja girerken adaylar canlı yayında tartıştı.

09:28 17 Haziran 2019 Pazartesi
'Yıldırım, Suriyeliler planıyla Kürtlerin yerlerini işgal edeceklerini itiraf etti'
İstanbul seçimi için son viraja girerken adaylar canlı yayında tartıştı.



İsmail Küçükkaya moderatörlüğündeki programda, AKP adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğluna Suriyeli meselesinde ne yapacağınızı merak ediyorum sorusu yöneltildi.

İmamoğlu, Güneyimizde yaşanan bu insanlık dışı olaylarda Türkiyemiz yalnız bırakılmıştır yorumunu yaparken Yıldırım, İstanbulluların huzurunu, rahatını kaçıran olaylara karışırlarsa, kanunsuz işler yaparsa hiç kusura bakmasınlar tutar göndeririz dedi.


Yıldırım, Afrin Harekatını yaptık. Şimdi bir kısmını oraya gönderdik. 500 bine yakın Suriyeli gitti. Şimdi Fıratın doğusundaki o bölgeyi temizleyip diğerlerini de oraya göndereceğiz diye de ekledi.

  #CANLI Binali Yıldırım: Suriyeliler geçici koruma statüsündeler. Hepsinin kaydı tutuluyor. İstanbulluların huzurunu kaçıran kim olursa olsun göndeririz #BYvsEİ https://t.co/fVz1FiKSlp pic.twitter.com/I6UTNT3Cey — Güneş Gazetesi (@gunes_gazetesi) 16 Haziran 2019

Yıldırımın bu yorumuna sosyal medyadan farklı tepkiler gelirken Kürt siyasetini yakından takip eden isimlerden Amed Dicle, AKPnin adayı Binali Yıldırım, Suriyelileri, işgal ettikleri Efrîne yerleştirdiklerini, gerisinin de Fıratın doğusuna yerleştireceklerini söyledi. Yıldırım, açık bir şekilde Kürtlerin yerlerini işgal edeceklerini itiraf etti yorumunu yaptı.

  AKPnin adayı Binali Yıldırım, Suriyelileri, işgal ettikleri Efrîne yerleştirdiklerini, gerisinin de Fıratın doğusuna yerleştireceklerini söyledi. Yıldırım, açık bir şekilde Kürtlerin yerlerini işgal edeceklerini itiraf etti. — Amed Dicle (@ameddicleT) 16 Haziran 2019

Ekrem İmamoğlu ise meseleye daha farklı yaklaştı.

Mülteci konusunu biz iyi yönetemedik. Sadece vicdanla, toplumsal tavırla, davranışla açıklamak doğru değil diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aynı zamanda evrensel hükümler taşır. Güneyimizde yaşanan bu insanlık dışı olaylarda Türkiyemiz yalnız bırakılmıştır. Ben bunu Fransada yaptığım konuşmada da söyledim. Siz bizi bu süreçte yalnız bırakarak dünyayı başka yere sürüklüyorsunuz demiştim. 547 bin kayıtlı Suriyeli göçmen var İstanbulda. Kayıt dışı rakamlarla 1 milyona ulaştığı yönde yoğun gözlemler var. Üç aşamaya bölüyoruz bunu. Mutlaka bir masa kuracağız. İBBnin bir politikası yok. Sessiz. Siz politika üretmelisiniz. Biz mevcut mülteci insanları, özellikle çocuklarını, kadınlarını envanter çıkaracağız. Sokak sokak geziyorum, çocuk evlilikleri görüyoruz. Çocuğu ve kadını koruyacağız. Bu konuyla özel ilgileneceğiz. Ben insanlık dışı uygulamalara netim. Bizim geçmişten bugüne kapsayıcı duygularımızla hareket edeceğiz. Ülkemiz adına, ulusal politika geliştirme konusunda aktif davranacağız. Bir anda 3,5 milyon mülteci dağılmamalıydı. Üçüncü husus uluslararası alanda da 16 milyonluk kenti yönetiyoruz. Güneyimizde yaşanan olaylarda toprağın altındaki petrolü düşünerek bizi mülteci sorunuyla başbaşa bırakamazsın. İstanbulun sokakları tehdit altında. Doğudan, Kuzeyden, Batıdan gelen vatandaşlarımız ekmeğinin elinden alındığını düşünüyor.

Son güncelleme: 09:28 17.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı