• Turkhane Logo

Yıldırım: Gülen'in iadesine ilişkin sinyal yok

Binali Yıldırım, CNN International'a verdiği röportajda, ABD'den eli boş döndüğünü itiraf etti.

15:43 12 Kasım 2017 Pazar
Yıldırım: Gülen'in iadesine ilişkin sinyal yok
Binali Yıldırım, CNN International'a verdiği röportajda, ABD'den eli boş döndüğünü itiraf etti.

Başbakan Binali Yıldırım, CNNe verdiği röportajda, Gülenin iadesi için Gerçekleşeceğini bekledik ama zaman geçtikçe gördük ki iade edileceğine ilişkin bir sinyal yok dedi. Yıldırım, AB üyesi olmayı ümit ettiklerini de söyledi.

‘FLYNN GÜVENCE VERMEDİ’

Yıldırım, “Trump yönetiminin, (eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı) Michael Flynn Türk hükümetiyle çalıştığı için Gülen’i iade edeceğini umdunuz mu? ABD Başkanlık seçimi günü Flynn, iadeyi savunan bir yazı yazmıştı” şeklindeki soruya, “Biz, bunun gerçekleşeceğini bekledik ama zaman geçtikçe gördük ki iade edileceğine ilişkin bir sinyal yok” yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım, Flynn’in, Gülen’in iade edileceğine dair güvence verip vermediği şeklindeki soruyu, “Hayır. Biz Michael Flynn ile muhatap değiliz. Biz ABD hükümeti ile muhatabız” şeklinde cevapladı. Flynn’in eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Daha sonra ayrıldı. Daha çok Türkiye’nin ve ABD’nin adalet bakanlıkları üzerinden muhatap oluyoruz. Şimdiye kadar iletişim halindeydiler, hala da bu konuda ilerleme kaydetmek için iletişim halindeler” diye konuştu.

Son güncelleme: 15:43 12.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı