• Turkhane Logo

Yeşiller Partisi Sözcüsü: Polislerin zulümlerini gördük

Türkiye’de sandıklar kapandı, oy sayım işlemleri başladı. Ancak gün boyu birçok hak ihlali haberi geldi. Baskı ortamı bugün de devam etti.

18:27 24 Haziran 2018 Pazar
Yeşiller Partisi Sözcüsü: Polislerin zulümlerini gördük
Türkiye’de sandıklar kapandı, oy sayım işlemleri başladı. Ancak gün boyu birçok hak ihlali haberi geldi. Baskı ortamı bugün de devam etti.



Seçimleri uluslararası gözlemciler de takip ediyor. Bunlardan biri de HDP’nin çağrısı üzerine Diyarbakır’a giden Fransa Yeşiller Partisi Sözcüsü Sandra Regol’di. Sözcü, polisler tarafından engellendiklerini söyledi.

Yeşiller Partisi Sözcüsü, bölgede seçimlerin kullanıldığı okullara gitti, edindikleri izlenimleri ANF’ye anlattı.


Regol, şunları belirtti:

“Partimin diğer üyeleriyle beraber Diyarbakır’a geldik. Geliş amacımız daha çok seçimlere ilişkin bir rapor hazırlayıp Avrupa’ya götürmek içindir. Buraya gelişimiz bizim açımızdan çok önemlidir.”

Hani ilçesine gitmek istediklerini söyleyen Yeşiller Partisi Sözcüsü ancak güvenlik güçleri tarafından engellendiklerini dile getirdi ve “Biz de il merkezinde kimi okulları gezdik. Birçok sorunla karşılaştım buralarda. Polisler bizi engelleyerek yaşanan sorunları belgelememizi istemediler” dedi.

Regol, şöyle devam etti:

“Burada yaşadıklarımız bizim için normal şeyler değil. Bu şekliyle demokratik uygulamalar olmadığını söyleyebilirim. Diyarbakır’da yaşanan seçim atmosferi şiddet altında geçtiğinden dolayı gerçekten şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Zaten bizim ekolojist partilerimiz her zaman Erdoğan diktatörlüğünü eleştiren açıklamalar yapıyorlar. İstanbul’da doğan bir senatörümüz sürekli Türkiye siyasetini aktarıyor. O yüzden de Türkiye’de yaşananlardan haberdarız.

Fransa Yeşiller Partisi Sözcüsü “Kimsenin Kürtleri ve yaşadıkları acıları unutmamaları için elimden geleni yağacağım ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 18:27 24.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı