• Turkhane Logo

Yeryüzü Mirasçıları Avrupa Turnesinde: Danimarka, Hollanda Almanya, Fransa ve Polonya’da sahne alacaklar

17:25 28 Nisan 2024 Pazar
Yeryüzü Mirasçıları Avrupa Turnesinde: Danimarka, Hollanda Almanya, Fransa ve Polonya’da sahne alacaklar





Sahnelendiği ilk günden beri izleyicilerin gönlüne taht kuran Ümit Nağmeleri, bu seneki yolculuğuna başlıyor. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC)sanat ekibi tarafından organize edilen program bu yıl da Yeryüzü Mirasçıları adıyla sahnelenecek.



Üç yıldır ilgi ile takip edilen programın bu yıl ki takvim ve içeriği belli oldu. Bu kapsamda Turne, Danimarka’da yapılacak ilk gösteri ile başlayacak.



Usta sunucu Reha Yeprem’in sunumuyla, Medrese-i Yusufiye’nin tarihi atmosferinde hayat bulacak bu gösteri, izleyiciyi derin bir kültürel ve manevi yolculuğa çıkaracak. Program, bu sene izleyicilere sadece bir performans sunmakla kalmayacak, aynı zamanda güncel olayları bir mefkure çizgisinde yorumlayan konseptle gerçekleştirecek. Ümit nağmeleri sahnesinde insana dair evrensel hikayeleri, mücadeleleri ve zaferleri anlatılacak ve bu hikayelerin mesajlarıyla izleyicilerin ruhuna dokunulması amaçlanıyor.



Gösterinin başlangıcı Zülfü Livaneli’nin “Merhaba” şarkısı ile yapılacak açılıştan sonra, Reha Yeprem’in eşsiz sunumuyla seyirci yine muhteşem bir deneyime şahit olacak.



Günümüz Hapishanelerinde Yaşanan Trajikomik Olaylar Yer Alacak



Gösterinin temel unsuru dünyanın değişik ülkelerinden gelen Türk okulları öğrencileri olacak. Bu genç sanatçılar duygu yüklü şarkılar, naatlar ve şiirlerle izleyicinin beğenisini kazanmaya çalışacak. Öte yandan gelişen güncel olayları da “es” geçmeyen Yeryüzü Mirasçıları bu sene “Medrese-i Yusufiye” konseptiyle günümüzdeki hapishane ve zindanlarda yaşananları çarpıcı bir dille sahneleyecek.



Görselleştirilmiş mektuplar, içli şiirler ile desteklenecek olan gösteride günümüz hapishanelerinde yaşanan trajikomik olaylar da skeçler halinde seyircinin beğenisine sunulacak.



İlk Gösterim Danimarka’da



Almanya’nın Geseke şehrinden başlayan hazırlık kampının ardından gösteri ilk olarak Danimarka’nın Kopenhag şehrinde gerçekleştirilecek. Daha sonra Hollanda (Eindhoven), Fransa (Strazburg), Almanya (Berlin, Frankfurt), Polonya (Varşova) gibi şehirlerde devam edecek ve daha sonra Amerika’nın farklı şehirlerinde; Houston’dan Los Angeles’a, bir dizi performansla sanatseverlerle buluşacak.



Son güncelleme: 17:25 28.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı