• Turkhane Logo

Yerel seçimin kaybedenleri: Sıfır çektiler

19:50 01 Nisan 2024 Pazartesi
Yerel seçimin kaybedenleri: Sıfır çektiler





31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti koltuğuna oturan CHP büyük bir zafere imza attı. AKP ise hem oy kaybetti hem de Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde CHP adaylarından büyük fark yedi. Ancak seçimin kaybedeni sadece AKP değildi. Gelecek Partisi, seçimde hiçbir belediye kazanamazken, yüzde 0,07 oy aldı.



Boldmedya’dan Orhan Kaya’nın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerinde sandıktan birinci parti çıkan CHP 14 büyükşehir, 21’i il olmak üzere 35 şehirde belediye başkanlığını kazandı.



İktidar partisi AKP ise 31 Mart seçimlerinde 20 yıl sonra ilk kez 2. parti konumuna düştü. AKP, 12’si büyükşehir, 12’si il olmak üzere 24 şehirde seçimde başarı elde etti.



Seçimin kaybedeni sadece AKP olmadı. Millet İttifakı’nı dağıtan Meral Akşener’in genel başkanı olduğu yüzde 3,77 oy oranıyla seçimin kaybedenleri arasında yer aldı.



İYİ Parti, sadece Nevşehir’de belediye başkanlığını kazanabildi.



GELECEK PARTİSİ YÜZDE 0,07 OY ALDI



Millet İttifakı çatısı aldında CHP listelerinden 10 milletvekili ile Meclis’e giren Gelecek Partisi, 130 büyükşehir, il, ilçe ve belediye başkan adayı çıkarmasına rağmen hiçbir yerde seçimi kazanamadı. Gelecek Partisi, Türkiye genelinde yüzde 0,07 oy alabildi. Millet İttifakı’nın diğer ortağı DEVA Partisi ise, yüzde 0,33’lük oy aldığı yerel seçimde bir ilçe bir de belde belediye başkanlığını alabildi. Saadet Partise ise yüzde 1,09 oy oranıyla bir ilçe 2 belde belediyesinde başarılı oldu.



PERİNÇEK: MUHTARLIK KAZANDIK



Vatan Partisi de seçimde sıfır çeken partilerden oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin başarılarına örnek olarak Adana, Kahramanmaraş, Sivas ve Uşak şehirlerinde kazanılan muhtarlıkları saydı.



31 Mart seçimlerinde yüzde 1,74 oya ulaşan Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi de hiçbir belediyede başkanlığı kazanamayan partiler listesinde yer aldı.

Son güncelleme: 19:50 01.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı