• Turkhane Logo

Yeni Zelanda'da Camiye saldıran Irkçı saldırganın cezası belli oldu

Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren saldırgan Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

09:08 27 Ağustos 2020 Perşembe
Yeni Zelanda'da Camiye saldıran Irkçı saldırganın cezası belli oldu
Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren saldırgan Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yılın mart ayında, Yeni Zelandanın Christchurch kentinde iki camiye silahlı saldırı düzenleyerek 51 kişiyi öldüren Brenton Tarrant, çıkarıldığı mahkeme tarafından şartlı tahliyesiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu, ülke tarihinde verilen ilk müebbet hapis cezası oldu.
Mart 2019da Yeni Zelandanın Christchurch kentinde yer alan iki camiye silahlı saldırı düzenleyerek 51 kişinin hayatını kaybetmesine ve 50 kişinin de yaralanmasına neden olan ırkçı Brenton Tarrant, Christchurch Yüksek Mahkemesi tarafından şartlı tahliyesiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Kararı açıklayan yargıç Cameron Mander, Böylesine korkunç kötü niyetleri kararlı bir şekilde reddeden bir yanıt vermek mahkemenin görevi ifadelerini kullandı.
Stuffın haberine göre de Tarrantın işlediği suçu, acımasız ve şefkatsizliğin ötesinde olarak nitelendiren Monder, Tarranta şunları söyledi:
Eylemlerin insanlık dışıydı. Merhamet göstermedin. Sen sadece bir katil değil, aynı zamanda bir teröristsin. Aslında Yeni Zelandanın yaşam tarzına saldırmaya çalıştın.Yargıç, söz konusu suça verilecek asgari bir hapis cezası süresinin olmadığını dile getirdi. Tarrant, böylelikle ülke tarihinde ilk müebbet hapis cezası alan suçlu oldu.
New Zealand Herald gazetesinde yer alan haberde ise Tarrantın karara herhangi bir itirazda bulunmadığı; o zamanki siyasi görüşlerinin gerçek olmadığını, dışlanmış hissettiğini ve topluma zarar vermek istediğini söylediği kaydedildi.
Haberde, gerçekleştirdiği eylemin bir terör saldırısı olduğunu kabul eden Tarrantın, ırkçı ve yabancı düşmanı olmadığını iddia ettiği belirtildi.
Tarrant, Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019da cuma namazı esnasında otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.
Yeni Zelanda ve tüm dünyada tepkiyle karşılanan saldırıda, 51 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi ise yaralanmıştı.

Son güncelleme: 09:08 27.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı