• Turkhane Logo

Yeni Suçlama: Cemaatle ‘iltisaklı’ ailelerin çocuklarına ders vermek

15:50 20 Temmuz 2023 Perşembe
Yeni Suçlama: Cemaatle ‘iltisaklı’ ailelerin çocuklarına ders vermek





Antalya’da 19 kişi cemaatle ‘iltisaklı’ ailelerin çocuklarına özel ders adı altında ders vermek ve cemaat üyelerine para yardımında bulunmak suçlamasıyla gözaltına alındı.



Antalya merkezli 5 ildeki Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında aralarında halen aktif kamu görevlisi olarak çalışan şahısların da olduğu 19 kişi gözaltına alındı.



Hizmet hareketine yönelik soykırım operasyonlarına devam eden savcılık yeni suçlar uydurdu. Gözaltına alınanlara yönelik; cemaatle ‘iltisaklı’ ailelerin çocuklarının eğitim koçu olarak özel ders adı altında ders vermek, haberleşme amacıyla ‘örgütsel hat’ ve internet tabanlı haberleşme programlarını kullanmak, il dışında bulunan cemaat üyelerine kargo ile ya da ATM’ler üzerinden kartsız işlemler ile “maişet” adı altında para gönderdikleri iddiasında bulundu.



Gözaltına alınan 19 şüpheliden biri işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanırken 5’i hakkında ev hapsi şeklinde tedbir, 8’i hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.



Kocaeli’nde ise Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 10 ay hapse mahkum edilen eski emniyet müdürü T.Ö, Darıca’da gözaltına alındı. Meslekten ihraç edilen T.Ö’nün işlemlerinin sürdüğü belirtildi.



Öte yandan iki gün önce Meriç ilçesindeki 1. derece askeri yasak bölgede Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandıkları öne sürülen M.Y. ile Ö.Y.’nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen M.Y. ve Ö.Y., savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Son güncelleme: 15:50 20.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı