• Turkhane Logo

Yeni Şafak, Mehmet Şimşek’e ayar verdi: Bu son olsun!

15:00 21 Temmuz 2023 Cuma
Yeni Şafak, Mehmet Şimşek’e ayar verdi: Bu son olsun!





İktidarın yayın organlarından Yenişafak, dün yapılan 2,5 puanlık politika faizi artışını eleştirdi. Gazetenin bugünkü sayısında birinci sayfada yer alan haberde “Faiz yüzde 17,5’e çıktı, Türkiye daha fazlasını kaldıramaz.” denilerek, “Bu son olsun” ifadesi kullanıldı.



“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 15’ten 17,50’ye çıkardı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılan ikinci toplantısında da faiz artışı yapan Para Politikası Kurulu, faizleri son iki ayda iki katından daha yüksek bir seviyele çıkardı.” denilen haberin son bölümünde ise şu cümlelere yer verildi:



Ancak Türkiye ekonomisi daha fazla faiz yükünü kaldıramayacağı belirtiliyor. İki ayda faizi yüzde 8,5’ten yüzde 17,5’e yükselten Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmek gerekçesiyle yaptığı bu politika değişikliğinin üretimi vurabilir. Son iki yılda düşük faiz ortamında yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatını artırarak güçlü bir ekonomik büyüme sağlayan Türkiye’nin, agresif faiz politikası nedeniyle büyük yara almasından endişe ediliyor.



NACİ AĞBAL’I DA HEDEF GÖSTERMİŞTİ



Yeni Şafak, faizin yüzde 17’den 19’a çıkarılması üzerine dönemin Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı ‘operasyon çekmek’ ile itham etmişti. Yeni Şafak, söz konusu karar sonra attığı manşette, “Bu operasyonu kim adına çektiniz” diyerek Ağbal’ı hedef göstermişti. Ağbal, söz konusu manşetten bir gün sonra 20 Mart 2021’de bir gece yarısı kararnamesiyle görevden alınmıştı.

Son güncelleme: 15:00 21.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı