• Turkhane Logo

Yeni havalimanı için metro hattının açılış tarihi belli oldu: İşte güzergahlar

İstanbul'un kuzey ormanlarında binlerce ağaç kesilerek inşa edilen yeni havalimanında en büyük sorunlardan biri de ulaşımdı.

18:21 02 Kasım 2019 Cumartesi
Yeni havalimanı için metro hattının açılış tarihi belli oldu: İşte güzergahlar
İstanbul'un kuzey ormanlarında binlerce ağaç kesilerek inşa edilen yeni havalimanında en büyük sorunlardan biri de ulaşımdı.



Havalimanının uzaklığı, ulaşım koşullarının zorluğu (Metro seferi yok) ve piste ulaşmak için uçakların uzun süre havalimanında turlaması yolcuları bezdiriyordu.

İstanbul Havalimanı Metrosu’nun 2020’nin ikinci yarısında tamamlanacağı ve güzergahının Gayrettepe metro istasyonundan başlayacağı belirtildi.


Airporthaberin haberine göre konu ile ilgili açıklamayı İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu yaptı.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu İstanbul Havalmanı - Göktürk Metro hattının 2020 yılının ikinci yarısında sonbahar dönemine kadar tamamlanacağı müjdesini verdi. İstanbul Havalimanına ulaşımda zorluk çeken İstanbullular için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Metro’da çalışmalar hız kesmeden devam edyor. Hat tamamlandığında; Gayrettepe istasyonunda M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı ve metrobüs işletmesi ile entegre olacak.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 32 kilometre uzunluğa sahip olacak. Metro hattında aralarında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunduğu toplam 8 istasyon bulunacak. 32 KM uzunluğundadaki hat ile Gayrettepeyi 3. havalimanına bağlayacak olan raylı sistem tamamlandığında iki semt arası yolculuk 32 dakikaya inecek.

M11 Gayrettepe İstanbul Havalimanı metro hattı durakları listesi şu şekilde sıralanıyor:

• Gayrettepe Metro Durağı
• Kağıthane Metro Durağı
• Hasdal Metro Durağı( Güzergaha yeni eklendi)
• Kemerburgaz Metro Durağı
• Göktürk Metro Durağı
• İhsanye Metro Durağı
• İstanbul Havalimanı Metro Durağı

Son güncelleme: 18:21 02.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı