• Turkhane Logo

Yeni görevini ‘İslami’ olarak tanımlayan Arınç maaşını eleştirenlere ‘edepsiz’ dedi

Erdoğan’ın yanında durmayı insani ve İslami görev olarak tanımlayan Bülent Arınç’ın YİK üyeliğinden alacağı maaşı eleştirenlere ‘edepsiz’ demesi yine gündem oldu.

12:00 01 Temmuz 2019 Pazartesi
Yeni görevini ‘İslami’ olarak tanımlayan Arınç maaşını eleştirenlere ‘edepsiz’ dedi
Erdoğan’ın yanında durmayı insani ve İslami görev olarak tanımlayan Bülent Arınç’ın YİK üyeliğinden alacağı maaşı eleştirenlere ‘edepsiz’ demesi yine gündem oldu.





Cumhurbaşkanlığı bünyesinde, devlete hizmet etmiş kişilerin bilgi ve birikimlerinden istifade edebilmek için oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerinden Bülent Arınç’ın bir televizyon programında söyledikleri yine gündem oldu.


Yaklaşık 2 hafta önce Habertürk’te Kübra Par’ın konuğu olan Bülent Arınç kendisine tahsis edilen maaşı eleştirenlere ‘edepsiz’ dedi. Program sunucusunun maaşına yönelik eleştirileri hatırlatması üzerine Arınç, ”Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim” açıklaması yaptı.
  Halkın vergisiyle o parayı alıyorsun;üstüne birde maaşını sorgulayan Yüce Türk Milletine “ edepsiz “diyorsun. Bu millet sizin her hakareti edebileceğiniz şamar oğlanı değil !
Nankörsün Bülent Arınç ! pic.twitter.com/WKV6K8bQZM — Su Ece Taşcı (@suuece) 1 Temmuz 2019
HEM İNSANİ HEM İSLAMİ

Erdoğan’ın yanında yeniden neden yer aldığını da açıklayan Arınç, ”Bu benim hem insani bir görevimdir hem de İslami bir görevimdir. Ben onlar için kıymetli bir insanım onlar da benim için kıymetli insanlardır” dedi. AKP’nin yanında yer almayı İslami görev olarak tanımlayan ve maaşını eleştirenler için söyledikleri yüzünden Arınç’a bazı siyasiler ve gazeteciler ile sosyal medya kullanıcısı vatandaşlar da tepki gösterdi. Bülent Arınç
Hem insani hem islami görevinse maaş niye alıyorsun?
Ha maaş alıyorsan o maaş 80 milyonun vergileriyle alıyorsun halk sorgular hakkıdır. — Erdem Caner (@ErdemCaner20) 1 Temmuz 2019 Kozmik Bülent Arınçın aldığı diğer maaşlara ek olarak ilk toplantıda 13.000 TLden 18.000 TLye yükselttiği YİK maaşını eleştirenlere edepsiz deyip özlük haklarımla ilgili soru sorulamaz diye eklediği ülkede: https://t.co/wmV7vKVBKo — Cem Say (@say_cem) 1 Temmuz 2019 Sn Arınçın maaşını düşünen edepsizler izleyebilir... pic.twitter.com/X6uh6rTOSq — Aytun Çıray (@TCAytunCiray) 30 Haziran 2019 İLK TOPLANTIDA ZAM

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğine getirilen Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile Yıldırım Akbulut’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptıkları toplantıda maaşlarının 13 bin liradan 18 bin liraya çıkarılması kamuoyunda tepki çekmişti.

Son güncelleme: 12:00 01.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı