• Turkhane Logo

Yeneroğlu’ndan Adalet Bakanı’na mektup: Bakanlık yerine cezaevinde olabilirdiniz

10:50 04 Şubat 2024 Pazar
Yeneroğlu’ndan Adalet Bakanı’na mektup: Bakanlık yerine cezaevinde olabilirdiniz





Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a hitaben sosyal medyada paylaştığı bir mektup yazdı. Yeneroğlu, mektubunda Gülen Hareketi’ne yönelik haksız ve adaletsiz soruşturmaları hatırlatarak, kardeşlerinin yaptıkları üzerinden birçok kişinin “terörist olarak yaftalandığını” hatırlattı ve “Yani ülkenin yargısı öyle korkunç bir halde ki siz bakanlık yerine cezaevinde de olabilirdiniz” diye belirtti.



Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a hitaben sosyal medyada paylaştığı bir mektup yazdı.



Mustafa Yeneroğlu, mektubunda Gülen Hareketi’ne yönelik haksız ve adaletsiz soruşturmaları hatırlatarak, kardeşlerinin yaptıkları üzerinden birçok kişinin “terörist olarak yaftalandığını” hatırlattı. Örnek olarak bir dava dosyası paylaşan Yeneroğlu, ismini belirtmediği bir şahsa “kardeşinin de iltisaklı olması” bir delil olarak gösterilerek ceza verildiğini aktardı. Adalet Bakanı’na “Yani ülkenin yargısı öyle korkunç bir halde ki siz bakanlık yerine cezaevinde de olabilirdiniz” diye seslendi.



Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un avukat olan kardeşi Yahya Tunç’un Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında yargılandığı ancak “etkin pişmanlık kapsamında yararlı bilgiler verdi” denilerek Tunç’a ceza verilmediği ortaya çıkmıştı.



Yeneroğlu’nun paylaştığı mektup şu şekilde:



“Adalet Bakanı Sayın @yilmaztunc,



F..Ö iltisakı ve irtibatı nedeniyle kapatılan bir derneğin kurucu üyesi olan, pek çok kez Bylock programını kullanması nedeniyle kaydı bulunan kardeşiniz, 2017 yılında etkin pişmanlıktan faydalanıyor ve hakkında “ceza verilmesine yer olmadığı kararı” veriliyor. Elbette bu fiillerin hiçbiri tek başına suç teşkil etmiyor.



Ancak sizdeki ve kardeşinizdeki “iltisak” geçmişinin onda birine sahip olmayan, vaktiyle sadece sizinle aynı derneklerde, aynı sohbet gruplarında, aynı ‘cemaat’ ortamlarında bulunmuş on binlerce masum insan terör örgütü üyeliğinden yıllardır hapis yatıyor.



2 milyon soruşturma, evet yanlış okumadınız, savcılıklarda terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 2 milyon soruşturma açıldı! Emin olun o günlerde ‘hizmet hareketi’ dediğiniz yapıya sizler kadar destek olmamış, gönül vermemiş, alan açmamış insanlar haksız yere yıllardır hapislerde çürüyor. Aileler paramparça oldu, çoluk çocuk perişan olmuş durumda.



Sayın Bakan, mahkemelerin insanların kendi eylemleri bir yana kardeşlerinin yapıp ettikleri üzerinden nasıl terörist sıfatı ile yaftalanarak hapse atıldıklarını görebileceğiniz ibretlik bir kararı da aşağıda bulabilirsiniz.



Yani ülkenin yargısı öyle korkunç bir halde ki siz bakanlık yerine cezaevinde de olabilirdiniz. Hele yargı hukuksuzlukta eşit olsaydı, siz bırakın bakan olmayı, memur bile zaten olamazdınız. Bu kadar zalim bir yönetimde size Adalet Bakanı olmak ve bu zulme bekçilik yapmak nasip oldu. Bu duruma insan mutlu olabilir mi, bilemiyorum…



Eminim size ve kardeşinize bu hukuksuz muamelelerin yapılmasını istemezdiniz!



Siz bu ülkenin Adalet Bakanı’sınız. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Bazen gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Dün bir milletvekili, bugün ise Adalet Bakanı sıfatıyla sessizce, belki de çekinerek ya da gücünüzün yetmediğini düşünerek ve utanarak izlemeyi tercih ettiğiniz bu zulümlerin bitmesi için bugün bakan sıfatıyla adalet adına bir adım atmazsanız, belki de yarın yapabilecekken yapmadıklarınızdan pişman olacaksınız, fakat iş işten geçmiş olacak!



Unutmayın ki dünya gerçekten üç günlük. Demem o ki; Hakka ve adalete hizmet dışında bütün uğraşlar boş.



Bir dost olarak hatırlatmak istedim…”




Adalet Bakanı Sayın @yilmaztunc,

FETÖ iltisakı ve irtibatı nedeniyle kapatılan bir derneğin kurucu üyesi olan, pek çok kez Bylock programını kullanması nedeniyle kaydı bulunan kardeşiniz, 2017 yılında etkin pişmanlıktan faydalanıyor ve hakkında “ceza verilmesine yer olmadığı… pic.twitter.com/RQZrhEqOSM— Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) February 3, 2024

Son güncelleme: 10:50 04.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı