• Turkhane Logo

Yeneroğlu, 'dosyasını inceledim' dediği Mehtap Şentürk'ün tahliye edilmesi gerektiğini söyledi

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, yüzde 85 engelli MS hastası Mehtap Şentürk'ün cezaevinde tutulmasına tepki gösterdi.

23:14 15 Haziran 2022 Çarşamba
Yeneroğlu, 'dosyasını inceledim' dediği Mehtap Şentürk'ün tahliye edilmesi gerektiğini söyledi
DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, yüzde 85 engelli MS hastası Mehtap Şentürk'ün cezaevinde tutulmasına tepki gösterdi.


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Sincan Cezaevi’nde tutulan hasta mahpus Mehtap Şentürk’ün dosyasını incelediğini belirterek, “Haksız yargılama ile cezası infaz edilen Mehtap Hanım ileri derecede MS hastası. Oysa cezanın infazında zalimane, insanlık dışı, aşağılayıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunulamaz.” dedi.

Yeneroğlu, Şentürk’le ilgili Twitterdan yaptığı paylaşımda şunları yazdı:


Terör örgütü üyeliğinden verilen 7,5 yıl cezanın infazı için Sincan Cezaevinde tutulan ağır hasta Mehtap Şentürkün dosyasını inceledim. Mehtap Hanımın bırakın cezaevinde tutulmasını, hukuk devleti şartları içinde yasal eylemleri sebebiyle bu suçtan yargılanması bile imkansızdı.

Haksız yargılama ile cezası infaz edilen Mehtap Hanım ileri derecede MS hastası. Oysa cezanın infazında zalimane, insanlık dışı, aşağılayıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunulamaz. Kendi ihtiyaçlarını bile göremeyecek birinin cezaevinde tutulması bu ilkenin açık ihlalidir.

Mevzuata göre hayatını cezaevinde yalnız başına idame ettiremeyecek kişiler için infaz ertelemesi mümkündür. Hasta tutuklu ve hükümlülere işkenceye varan muameleler infazın amacı ile de bağdaşmaz. Vicdansızlar da hukuka uymalı ve Mehtap Şentürk derhal tahliye edilmeli!
  Terör örgütü üyeliğinden verilen 7,5 yıl cezanın infazı için Sincan Cezaevinde tutulan ağır hasta Mehtap Şentürkün dosyasını inceledim.

Mehtap Hanımın bırakın cezaevinde tutulmasını, hukuk devleti şartları içinde yasal eylemleri sebebiyle bu suçtan yargılanması bile imkansızdı. pic.twitter.com/AuiTTKoSvP — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) June 15, 2022  

Son güncelleme: 23:14 15.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı