• Turkhane Logo

Yeneroğlu: 1 milyon 376 bin kişi terör örgütü üyeliği suçlamasına maruz kaldı; yüzde 95’i masum

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, terör örgütü üyeliği suçlamasına maruz kalan insanların yüzde 95'inin masum olduğunu düşündüğünü söyledi.

10:30 23 Eylül 2020 Çarşamba
Yeneroğlu: 1 milyon 376 bin kişi terör örgütü üyeliği suçlamasına  maruz kaldı;  yüzde 95’i masum
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, terör örgütü üyeliği suçlamasına maruz kalan insanların yüzde 95'inin masum olduğunu düşündüğünü söyledi.



Son üç yıl içerisinde 1 milyon 376 bin kişinin terör örgütü soruşturması ve kovuşturmasından geçirildiğini belirten Yeneroğlu, Hukuk normal işlese ve yargı bağımsız olsaydı bu sayı taş çatlasa 20 bin olurdudedi.Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, son üç yılda 1 milyon 376 bin kişi terör örgütü üyeliği suçlamasına veya kovuşturmasına maruz kaldığını; bu kişilerin yüzde 95’inin masum olduğunu söyledi.

“6 MİLYON İNSAN DEMEK”


TV 5 Televizyonu’nda katıldığı programda güncel gelişmeler ve ülke sorunlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yeneroğlu, Türkiye’de son üç yıl içerisinde 1 milyon 376 bin insanın terör örgütü soruşturması ve kovuşturması geçirdiğini belirterek,”Bu ne demek? Çekirdek aileyi hesaplarsanız 6 milyon insan demek. Bu ülkede 6 milyon insan terör örgütü üyeliği suçlamasıyla karşı karşıya bırakılmış demek”dedi.

“ANAYASA VE TABİ HUKUK İŞLETİLSEYDİ…”

Terör örgütü üyeliği konusunda 314 konusunun çok önemli olduğunu ve KHK’lılarla yakından ilintili bir mesele olduğuna işaret eden Yeneroğlu, “Ben 314/2’den terör örgütü üyeliği suçlamasına maruz kalan insanların yüzde 95’inin masum olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şekilde terör örgütü üyeliği suçlamasıyla karşı karşıya kalmalarının imkansız olduğunu, eğer hukuk normal işleseydi, süreç tamamen yargıya bırakılsaydı, yargı bağımsız olsaydı, Anayasa ve hukuka tabii olarak AİHM esaslarına göre hareket etseydi, bu ülkede 1 milyon 376 bin insan terör örgütü soruşturmasıyla karşı karşıya kalmaz, taş çatlasın 20 bin insan karşı karşıya kalabilirdi” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI HUKUKSUZLUĞUN SORUMLUSUDUR, HATTA TETİKÇİSİDİR

Yeneroğlu, ülkede hukukun ayaklar altına alındığını, ülkede işkence ve kötü muamelenin yaygınlaştığına dikkat çekerek, “Bunlar özellikle İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde olan şeyler. İçişleri Bakanlığı bu ülkede yaşanan bir çok hukuksuzluğun asıl sorumlusudur, hatta tetikçisidir. Bunun içerisinde diğerleri de takım çalışması içinde birbirlerine destek veriyor”dedi. Yeneroğlu, iktidarın ülkeyi faciaya götürecek eylemlerden vazgeçmelerini ve hukuka uymaları çağrısında bulundu.

  Mustafa Yeneroğlu TV5e konuştu:

↘️ 1 milyon 376 bin kişi terör örgütü soruşturması ve kovuşturması geçirdi, yüzde 95i masum

↘️ Çekirdek aileyi hesaplarsanız 6 milyon insan demek

↘️ İçişleri Bakanlığı hukuksuzluğun asıl sorumlusudur, hatta tetikçisidirhttps://t.co/JbRYtzEKak pic.twitter.com/RMtM4BKAcT — Kronos (@KronosHaber) September 23, 2020
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Anayasa Mahkemesi’ne yönelik sözleriyle ilgili bir soruya ise Yeneroğlu, “Bu ülkede bir bakan bisikletiyle kendi işyerine gidemiyorsa ne kadar başarısız olduğunu ortaya koyuyor”dedi.

Son güncelleme: 10:30 23.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı