• Turkhane Logo

Yemek Sepeti kullanıcılarının kişisel verilerini yayımladılar

YemekSepeti'nin verilerini eline geçiren bilgisayar korsanları, "fidye taleplerinin yerine getirilmediğini" açıklayarak 20 bin kullanıcının adres ve telefon bilgilerini paylaştı.

12:17 28 Kasım 2021 Pazar
Yemek Sepeti kullanıcılarının kişisel verilerini yayımladılar
YemekSepeti'nin verilerini eline geçiren bilgisayar korsanları, "fidye taleplerinin yerine getirilmediğini" açıklayarak 20 bin kullanıcının adres ve telefon bilgilerini paylaştı.


Siber saldırıya uğrayan Yemek Sepetinin verilerini eline geçiren bilgisayar korsanlarının, fidye taleplerinin yerine getirilmediğini ifade ederek 20 bin kullanıcının adres ve telefon bilgilerini paylaştığı iddia edildi.

Korsanlar bugün paylaştıkları bir forum mesajında Yemek Sepetinin olayı paylaşan gazetecilere açtığı davaları gerekçe göstererek rastgele 20 bin kullanıcının verilerini yayınladıklarını duyurdu.


Sol Haberin aktardığına göre, forum mesajında korsanlar Yemek Sepetinden istedikleri parayı almadıkları takdirde daha fazla kişinin verilerinin sızdırılacağı söyledi.

Yayınlanan mesajda “20 bin rastgele Yemek Sepeti müşterisinin verilerini paylaşmaya karar verdik. Çünkü duyduk ki Yemek Sepeti bu sızıntıya dair Türk halkına Twitter hesabından paylaşım yapan bazı gazetecileri mahkemeye vermiş. Eğer Yemek Sepeti bunu yapmayı bırakıp bize bir teklifte bulunmazsa bir kaç ünlünün de arasında bulunduğu daha çok veriyi çok yakın zamanda paylaşacağız denildi.

Öte yandan mesajda bazı ünlü kişilerin verileri sansürlü olarak verildi. 20 bin kişinin verileriyse çıplak haliyle servis edildi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce 30 milyon kullanıcının verilerinin sızdırıldığı ortaya çıkarken korsanların şirketin istifa eden patronu Nevzat Aydınla pazarlıkları kamuoyuna yansımıştı. Korsanlar fidye ödendiği takdirde verileri açıklamayacaklarını söylerken Yemek Sepetiyse saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştı.

Ayrıca, sürekli ağır sömürü koşullarıyla gündeme gelen Yemek Sepetinde örgütlenen yüzlerce işçinin Nakliyat-İş Sendikasına üyeliğinin düşürülmesinin ardından işçiler boykot hazırlığına da başlamıştı. Ay başında istifa ettiğini duyuran Yemek Sepeti yöneticisi Nevzat Aydın, kendisini Jeff Bezosla kıyaslayarak şirketinin haksız karalamalara maruz kaldığını, bundan sonra ailesine ve kendisine daha fazla zaman ayırmak istediğini söylemişti. Aydın kendisini hayır işlerine vereceğini de belirtmişti.

Son güncelleme: 12:17 28.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı