• Turkhane Logo

"Yazık bu ülkenin kaynağına, zamanına, emeğine..."

AKP yönetiminin İSKİ'ye yaklaşımını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,

16:20 01 Ağustos 2022 Pazartesi
AKP yönetiminin İSKİ'ye yaklaşımını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,

cumhuriyet.com.trde yer alan habere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 yıl önce bitmesi beklenen ancak çalışmaların durduğu Melen Barajı için iktidara seslendi. İmamoğlu, İSKİyle ilgili, 3 yıldır İstanbuldaki muhalefet ve önümüzdeki seçimde Türkiyede muhalefet olacak olan anlayış, yani Cumhur İttifakı, öyle bir zulüm çektiriyor ki İSKİye… İSKİnin tek geliri var, su faturası. İstanbuldaki su hizmeti, Türkiyenin en ucuz su hizmeti haline geldi dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kurumu İSKİ, Pendik’te sürdürdüğü atık su, yağmur suyu ve dere ıslahı çalışmalarını tamamladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; 56 kilometre atık su şebeke hattı, 8,3 kilometrelik yağmur suyu hattı ve 5 kilometrelik dere ıslahı imalatlarıyla Pendik’te yaşanan su baskınlarına son veren projelerin açılışı için düzenlenen törende bir konuşma yaptı. “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında her gün İstanbul’un farklı ilçelerinde olduklarını belirten İmamoğlu, “Bizi takip edenler, bizi İstanbulun her gün bir başka ilçesinde görmekten biraz yorulacak. Zira biz, İstanbula bütüncül hizmet etmeyi ve kendimizi bu anlamda İstanbulun her köşesinde eşitlikçi bir belediye hizmeti veren yönetim olmayı hedef olarak ortaya koymuştuk. O bakımdan bir gün Kartalda, bir gün Maltepede, başka bir gün Beylikdüzünde böyle devam edeceğiz. Bugün de İstanbulumuzun en önemli ilçelerinden biri, nüfusuyla, gelişimiyle ciddi bir nüfusa sahip
“İSTANBUL’DAKİ MUHALEFET İSKİ’YE ZULÜM ÇEKTİRİYOR”
Yapılan yatırımın bölgede yaşayan 220 bin kişinin derdine derman olacağına dikkat çeken İmamoğlu, konuşmasında İSKİ için ayrı bir paragraf açtı.

“İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ve İstanbul’umuzun hayatına direkt dokunan, yerin altında görmediğimiz o kadar mühim yatırımları olan bir kurumumuz ki, hizmetinin asla ve asla aksamaması gerekiyor. İSKİyle ilgili, 3 yıldır İstanbuldaki muhalefet ve önümüzdeki seçimde Türkiyede muhalefet olacak olan anlayış, yani Cumhur İttifakı, öyle bir zulüm çektiriyor ki İSKİye… İSKİnin tek geliri var, su faturası. İstanbuldaki su hizmeti, Türkiyenin en ucuz su hizmeti haline geldi. Tabii ki bu yoksul zamanlarında, insanların sıkıntılı hallerinde onlara böyle bir katkı sunmayı elbette isteriz. Ama İstanbulun devam etmesi gereken, yapılması gereken, alması gereken hizmetleri var. Bakın biz zaten İstanbulun özellikle sudaki aşırı yüksek faturalarıyla ilgili” ifadelerini kullandı.

“İSKİ’NİN GİDERLERİ AKSATILACAK GİDERLER DEĞİL”
Göreve geldiklerinde İstanbulluların su faturalarını yüzde 40 oranında hafiflettiklerini hatırlatan İmamoğlu, “Ancak o günden sonra, Türkiyenin artan maliyetleri üzerinden kendisini koruması gereken bir kurumumuz İSKİ. Ne yaptı bugünün muhalefeti? Meclis’teki çoğunluğunu kullanarak, rutin bir biçimde Türkiyenin birçok ilindeki su idarelerinde, enflasyona karşı kendini korusun diye, TEFE ve TÜFE oranları üzerinden zam, her ay kendiliğinden yapılır. Bunu iptal ettiler. Bugünün İstanbuldaki muhalefeti, ne yazık ki bunu Meclis’teki çoğunluğunu kullanarak, iptal ettiler. İki; zam almamız gereken süreçlerde bize zam vermediler. Su yaşam. Su olmadan yaşam olmaz. Yani suyun faturası belli, oradan gelen gelirle de giderlerinizi planlarsınız. İstanbulun, İSKİnin giderleri öyle aksatılacak bir gider değil” dedi.

“İSTANBULLUYA KÖTÜLÜK YAPMAYI GÖZE ALACAK BİR YÖNETİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
İSKİ’nin ilçelerdeki atık su ve yağmur suyu ayrıştırma çalışmaları ile Tuzla’daki ve Baltalimanı’ndaki yatırımlarını örnek olarak veren İmamoğlu, “Bunların hiçbirisi kenara itilecek, ertelenebilecek yatırımlar değil. Bunları engellemeyi bile göze alacak körlükte, yani ‘İstanbulu kaybettik, bunun acısını bu yönetimden çıkaracağız’ diye düşünerek, İstanbulluya kötülük yapmayı bile göze alacak bir yönetimle karşı karşıyayız. Ancak biz, her şeye rağmen süreci aksatmadan, risk alarak, israfı engelleyerek… Bakın onların dönemlerinde, neredeyse 15-20 yıldır ihmal ettikleri yatırımları dahi, bu zor günlerde yatırım yaparak halkımıza sunmaya devam ediyoruz. Bunun bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 16:20 01.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı