• Turkhane Logo

Yazıcı'ya zorla kabul ettirmeye çalıştıkları mektup bilirkişi tarafından da çürütüldü

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 2013 yılında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektubun aynısının kopyalandığı bilirkişi raporuyla da ortaya çıkmış oldu.

14:12 12 Şubat 2018 Pazartesi
Yazıcı'ya zorla kabul ettirmeye çalıştıkları mektup bilirkişi tarafından da çürütüldü
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 2013 yılında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektubun aynısının kopyalandığı bilirkişi raporuyla da ortaya çıkmış oldu.

Fethullah Gülen Hocaefendinin 2013 yılında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Güle gönderdiği mektubun kopyalanarak hakimlere talimat mektubuna dönüştürüldüğü bilirkişi raporuyla da ortaya çıktı.

AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğana yakınlığıyla bilinen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından Fevzi Yazıcının flaş belleğinde bulduğunu iddia ettiği belgedeki izlerin 2013 yılında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Güle gönderilen mektupla aynı izleri taşıdığı bilirkişi raporuyla ortaya çıktı. 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Nazlı Ilcak katılırken, Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler SEGBİS sitemiyle bağlandı.


Mahkeme Başkanı, Başbakanlık ve TBMMnin davaya katılma talebinin kabul edildiğini söyledi. Daha sonra Fevzi Yazıcı, kendisinde ele geçirilen belgede talimat verildiğine dair iddiaya yanıt verdi.

MAHKEME BAŞKANINDAN YAZICIYA: “FETULLAH GÜLEN HER ŞEYİ GÖRÜR MÜ?”

Dosyaya giren mektubun sahte olduğunu kaydeden Yazıcı, bu belgenin kendisine ait olmadığını söyledi. Mektupta geçen bir ifadeden bahseden Yazıcı, “mektubun bir yerinde ‘hesabiyle ifadesi geçiyor o ifadenin ‘hasabiyle olması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla Fetullah Gülen bu konularda çok titiz davranır. Bu yanlışlığı görmesi gerekir” dedi. Mahkeme Başkanı bu sözler üzerine, “Fetullah Gülen her şeyi görür mü? diyorsun” dedi. Bunun üzerine Yazıcı, “Hayır, çok titiz olduğunu duyduğum için bunu söylüyorum” dedi.

FETULLAH GÜLENİN GÜLE GÖNDERDİĞİ MEKTUPLA SAVUNMA YAPTI

Mektupla ilgili bilirkişi incelemesi yaptırdıklarını söyleyen Yazıcı, bu raporu da dosyaya sunduklarını söyledi. Kendisinde ele geçirildiği iddia edilen mektubun sahte olduğunun raporda da yazdığını belirtti. Fethullah Gülenin imzasının başka bir yerden kopyalandığının bilirkişi raporuyla da ortaya çıktığını belirten Yazıcı bununla ilgili olarak da şunları söyledi: “Belgedeki, lekeler 2013 yılında Fetullah Gülen tarafından Abdullah Güle gönderilen mektuptaki lekelerle aynı. İki mektuptaki imzada aynı. Bilirkişi ‘Hiç kimse 2 yıl arayla aynı imzayı atamaz diyor. Bu imza o mektuptan alınmıştır. Bu belge sahtedir.”

Yazıcı daha sonra esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasına başladı.

AKPYE YAKINLIĞIYLA TANINAN İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI İRFAN FİDAN AÇIKLAMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Fevzi Yazıcının ev aramasında ele geçirdiklerini iddia ederek, “Bu belge, Fethullah Gülenin verdiği talimatın en somut belgesidir” ifadelerini kullanmıştı.


 

Son güncelleme: 14:12 12.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı