• Turkhane Logo

Yazar Fikret Başkaya ve HDP'li İl yöneticinin de aralarında olduğu birçok kişiye gözaltı

Bu sabah Ankara'da birçok adrese polis tarafından operasyon gerçekleştirildi. Birçok yazar ve akademisyen operasyonlarda göz altına alındı. Fikret Başkaya ve HDP il yöneticisinin de olduğu bazı isimler göz altına alındığı öğrenildi.

10:34 27 Kasım 2017 Pazartesi
Yazar Fikret Başkaya ve HDP'li İl yöneticinin de aralarında olduğu birçok kişiye gözaltı
Bu sabah Ankara'da birçok adrese polis tarafından operasyon gerçekleştirildi. Birçok yazar ve akademisyen operasyonlarda göz altına alındı. Fikret Başkaya ve HDP il yöneticisinin de olduğu bazı isimler göz altına alındığı öğrenildi.

Aralarında yazar, akademisyen  Fikret Başkaya ve  HDP il yöneticisinin de olduğu bazı isimler gözaltına alındı. Twitter hesabından Fikret Başkayanın gözaltına alındığını duyuran CHP  Milletvekili  Barış Yarkadaş, Başkaya ile ilgili dava dosyasında gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmediğini açıkladı.

YARKADAŞ: DAVET ETSEYDİNİZ SAVCILIĞA GELİRDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan  CHPli Yarkadaş Fikret Başkayanın evinde arama yapan polisler, Paradigmanın İflası adlı kitap ile evdeki cep telefonunu da tutanakla götürmüşler. Başkayanın gözaltına alınmasına sebep olan dosya kapsamında 20 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu söyleniyor. Dr. Başkayayı davet etseydiniz savcılığa gelirdi. Kendisiyle iki gün önce konuşmuştum. Eve polisin geldiğini söylemişti. Sonra şu oldu: Bir polis Başkayanın evine geliyor. Başkaya misafirlikte olduğu İçin komşuya not bırakıyor. Başkaya bunun üzerine avukatını arıyor. Avukat, savcılığa gidip bilgi almaya çalışıyor. Bilgi verilmediği için Başkaya üç gündür evinde bekliyordu. Bu sabah ise gözaltına alındı.  Fikret Başkaya, ülkemizin onurlu bir aydınıdır. Tüm hayatı çileyle geçmiş, yazdıkları yüzünden hapis yatmış bir bilim insanıdır. İki yıl önce by pass olan ve çok sayıda ilaç kullanan F. Başkayanın sağlık durumu gözönüne alınmalıdır. dedi.

FİKRET BAŞKAYA KİMDİR?

Lise eğitimini  İzmir  Atatürk Lisesinde yaptı. Daha sonra  Ankara ÜniversitesiSiyasal Bilgiler Fakültesi iktisat ve maliye bölümlerini bitirdi.  Paris ve Poitiers üniversitelerinde doktora öğrenimini tamamladı. Yurt dışında bulunduğu süre boyunca; azgelişmişlik, emperyalizm ve kapitalizmden sosyalizme geçiş sorunları üzerine birçok araştırma yaptı.

Türkiyeye döndükten sonra, askerlik sonrası, değişik kuruluşlarda araştırmacı olarak çalıştı. Bir süre Sosyal Hizmetler Akademisinde iktisat dersleri verdi. Abant Izzet Baysal Üniversitesi iktisat bölümü öğretim üyesi iken Paradigmanın İflası adlı kitabından ötürü Terörle Mücadele Yasasına muhalefetten 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Haymana Kapalı Cezaevinde cezasını çekti. 2004te, 1994 yılında Gündem gazetesinde yayımlanan ve makalelerine Akıntıya Karşı Yazılar adlı kitabında yer veren Doç. Dr.  Fikret Başkayanın, devletin manevi şahsiyetine hakaret ettiği gerekçesiyle 3 yıl hapsi istendi  Ankara 2.  Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Başkayanın eleştiri sınırları içinde kaldığına hükmedilerek hakkında beraat kararı verildi. 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başkayanın Paradigmanın İflası adlı kitabına sesli kitap projesinde yer verdi.  Fikret Başkaya 2007 yılı itibarıyle Özgür Üniversitenin başkanlığını yürütüyor ve gönüllü olarak burada ders veriyordu.

Son güncelleme: 10:34 27.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı