• Turkhane Logo

Yaşlı tutuklu cezaevinde zehirlendi, kalçası kırıldı, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu

Kırşehir Cezaevindeki tutuklular zehirlendi. Olay sırasında 70 yaşındaki Tahsin Manav merdivenlerden düşüp kalçasını kırdı, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Tahliye yok.

10:34 10 Ocak 2020 Cuma
Yaşlı tutuklu cezaevinde zehirlendi, kalçası kırıldı, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu
Kırşehir Cezaevindeki tutuklular zehirlendi. Olay sırasında 70 yaşındaki Tahsin Manav merdivenlerden düşüp kalçasını kırdı, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Tahliye yok.


Kırşehir E Tipi Cezaevinde 3 Ocak 2020 günü meydana gelen gıda zehirlenmesinde cezaevindeki tüm tutuklular zehirlendi. Durumu acil olanlar hastaneye kaldırılarak kimi de cezaevine gelen doktorlar tarafından ayakta tedavi edildi. Mide bulantısı, kusma, ishal şeklinde ortaya çıkan zehirlenme olayında en büyük zararı 70 yaşındaki Tahsin Manav gördü.

Üst kattaki yatakhanede kusmamak için aşağıya inmeye çalışırken merdivenlerden düşüp kalça kemiğini kıran Tahsin Manav o akşam hastaneye kaldırıldı. İki gün sonra ise geri getirildi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve artık kişisel ihtiyaçlarını tek başına göremeyen Tahsin Manav’ın kendisi de ailesi de perişan durumda.


Dünkü açık görüşte Tahsin Manav’ı gören ve ailesiyle konuşan bir tutuklu yakını, tanık olduklarını BOLD Medya’ya ulaşıp anlattı:

“Bugün açık görüşümüz vardı. Görüşten çıkan herkes, bütün aileler bu zehirlenme olayını anlattı. Geçen hafta cuma günü zehirlenmişler. Çok acil olanları ambulansla hastaneye götürmüşler, acil olmayanlar oraya doktor getirilip orada muayene edilmiş. Bildiğim kadarıyla cezaevindeki herkes zehirlenmiş.

DENGESİNİ KAYBETMİŞ, AYAĞI KAYMIŞ

Herkes bugün Tahsin amcaya çok üzüldü. Cuma akşam onu hastaneye götürmüşler, pazartesi geri getirmişler. Yatakhaneye kusmak istemiyor, üst kat yatakhane, alt kat banyo ya… Kusmayayım, aşağı ineyim derken 70 yaşındaki amca dengesini kaybediyor, ayağı kayıyor, merdivenlerden düşmüş.

TEKERLEKLİ SANDALYEDE İHTİYACINI GÖRÜYOR

Kalçasının üst kemiğini kırmış. Dili boğazına kaçmış, yanındakiler dilini dışarı çıkarınca kendine gelmiş, biri karnından basınç yapmış. Ve şu an hastaneden tekrar cezaevine getirmişler. Yanına iki refakatçi vermişler. Amca tekerlekli sandalye ile işini görüyor.

Normalde 15 kişilik koğuşta kalıyordu Tahsin amca, şimdi üç kişilik koğuşa koymuşlar. İki kişi yardımcı oluyor. Bir sandalyeyi tuvalet ihtiyacını gidereceği şekilde ayarlamışlar. Banyosunu başka biri yaptırıyormuş.

AMELİYAT YAPILAMIYOR

Zehirlenme olayı atlatılmış ama amcanın durumu kötü. Ameliyat olması gerekiyormuş ama kemikleri çok zayıf olduğu için doktor ameliyat yapamayız demiş. Ailesi perişan vaziyette. Ben bugün eşini gördüm. O şen şakrak teyze gitmiş, iki büklüm olmuştu. Konuşamayacak vaziyetteydi. Biz ne yapacağız, çaresiz durumdayız diyordu.

10 ADIM ATIP OTURUYOR

Bugün herkes Tahsin amca çıksın tahliye edilsin diye herkes dua etti. Amca çok ağlıyor, tekerlekli sandalye ile geliyor, yürüyemiyor. 10 adım atıyor ve duruyormuş, sürekli oturduğu için kalçasında ağrı oluyormuş.”

Son güncelleme: 10:34 10.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı