• Turkhane Logo

Yaşarken terörist ölünce şehit Zekeriya Altınok’un eşine İŞKUR iş vermemiş

Polislikten “terörist” diye ihraç edilen, vatani görevini yaparken şehit düşen Zekeriya Altınok’un eşi İŞKUR’a başvurmuş, kocası KHK’lı diye başvurusu reddedilmiş.

18:43 24 Ekim 2019 Perşembe
Yaşarken terörist ölünce şehit Zekeriya Altınok’un eşine İŞKUR iş vermemiş
Polislikten “terörist” diye ihraç edilen, vatani görevini yaparken şehit düşen Zekeriya Altınok’un eşi İŞKUR’a başvurmuş, kocası KHK’lı diye başvurusu reddedilmiş.





Zekeriya Altınok, 15 Temmuz sonrası “terörist” olduğu gerekçesiyle Emniyet teşkilatından KHK ile ihraç edilen bir polis memuruydu. 16 ay hapis yatıp çıktıktan sonra Emniyet’ten ihraç edildiği için askere giden Altınok, Doğubayazıt’ta İran sınırında devriye görevi yaparken PKK’nın düzenlediği saldırıda şehit düştü.


Hayattayken terörist diye mesleğinden ihraç edilen, hapse atılan Altınok, hayatını kaybedince “şehit” statüsünde devlet töreniyle uğurlandı. Ancak Altınok’un eşinin de fişlemeden nasibini aldığı ortaya çıktı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şehidin eşi Vildan Altınok’un İŞ ve İşçi Bulma Kurumuna (İŞKUR) başvurduğunu, kendisine iş verilmediğini açıkladı.

Ataş TBMM’de yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

“2 çocuk babası bu şehidimiz 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan KHK ile polis memurluğu görevinden ‘terörist’ olduğu gerekçesiyle ihraç edildi ve 16 ay cezaevinde kaldı. Bu evladımız gibi binlerce KHK mağduru vatan evladı var. Öncelikle şuna karar vermemiz lazım; KHK’lılar terörist ise neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalarsa neden hala terörist muamelesi görüyorlar?Yaşarken terörist ilan edip KHK’lı diye eşine İş-Kur’dan bile iş vermediğimiz bu şehidimizin şimdi zorunlu olarak eşine maaş bağlayıp 2 yakınına da iş vermek zorundayız. Bu çelişki nasıl ortadan kaldırılacak? Bu Meclis’in görevleri arasında değil mi?

ALLAH ÖNÜNDE HESAP VERİRSİNİZ Bu fotoğrafa iyi bakınız!
Fotoğrafta gördüğünüz masum bakışlı çocuk, babası polis memuruyken KHK ile ihraç edilen, kısa bir süre içinde terörist ilan edilecek kadar tehlikeli, şehit olacak kadar vatansever olan Burak Zekeriya Altınok’un yaşadığı zulmü anlatan çocuğunun bakışıdır. pic.twitter.com/xhcw6TVyPn — Abdulkadir KARADUMAN (@akadirkaraduman) October 24, 2019 Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman ise şehidin oğlunun fotoğrafını göstererek, “Burak Zekeriya Altunok, şehit olmasaydı ona terörist demeye devam mı edecektiniz. İktidarda kalmak pahasına insanların hayatını mahveden adaletsizliğin ve ahlaksızlığın fotoğrafıdır bu. Hesap vereceksiniz. Tarihin önünde olmasa bile Allah’ın önünde hesap vereceksiniz.”




KHK’YLA HAYATI KARARTILDI

Şehit Zekeriya Altunok’un, 2017 yılında Tenkil Süreci kapsamında Hizmet Hareketi’yle ilgisi olduğu iddiasıyla polislik mesleğinden ihraç edildi. 16 ay cezaevinde yattıktan sonra Yargıtay’ın bozma kararıyla yeniden yargılandığı ve beraat etti. Bu sırada vatani görevini yapmak üzere askere gitti ve PKK’nın yaptığı saldırıda hayatını kaybetti. Altınok’un iki çocuğu bulunuyordu.

Son güncelleme: 18:43 24.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı