• Turkhane Logo

Yasak Resmi Gazete’de: Twitter’ın Türkiye’den reklam alımı durduruldu

Bugünden sonra 7253 sayılı yasa gereği Türkiye'ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı Twitter, Pinterest gibi sosyal medya şirketleri reklam alamayacak.

09:53 19 Ocak 2021 Salı
Yasak Resmi Gazete’de: Twitter’ın Türkiye’den reklam alımı durduruldu
Bugünden sonra 7253 sayılı yasa gereği Türkiye'ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı Twitter, Pinterest gibi sosyal medya şirketleri reklam alamayacak.


Reklam veren şirketlere ceza kesilecek. Bir sonraki aşama ise Twitter hızının yavaşlatılması olacak.

Twitter’a gerçek ve tüzel kişiler tarafından Türkiye’den reklam verilmesi yasaklandı. 1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren yasanın 3’ncü aşaması olan reklam yasağı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugünden sonra 7253 sayılı yasa gereği Türkiye’ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı Twitter, Pinterest gibi sosyal medya şirketleri reklam alamayacak. Bir sonraki aşama ise Twitter hızının yavaşlatılması olacak.


TWITTER’A YAPTIRIMLARI TWITTER’DAN DUYURDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yerli sosyal medya uygulaması Yaay ve Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda önemli açıklamalar yaptı.

REKLAM VEREN TÜRK ŞİRKETLERİNE CEZA

Reklam veren şirketlere ceza kesileceğini kaydeden Sayan, Reklam yasağının uygulamasını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Vergi Denetim Kurulu ve ilgili tüm kamu kurumlarının hassasiyetle denetleyeceğini söyledi.

BANT GENİŞLİĞİ DARALTILACAK

Reklam yasağı uygulanmadan Türkiye’ye temsilci atamayı ve yükümlülükleri yerine getirmeyi kabul eden sosyal ağ şirketlerine teşekkür eden Sayan, şöyle konuştu:

“Hiçbir vatandaşımızın ülkemizde sağlanan hizmetlerden mahrum kalmasını istemiyoruz. Lakin milletimizin verilerini, gizliliğini ve haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Dileriz ki hala temsilcisini bildirmeyen Twitter ve Pinterest de ivedilikle gerekli adımları atarlar. Yükümlülüğe uymamakta ısrar eden sosyal ağların bant genişliğinin daraltılması en son istediğimiz yol.

“MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Dijital faşizm ve kural tanımazlığın Türkiye’de hakim olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Taciz, istismar, iftira ve hak ihlalleri bir özgürlük değil, suçtur. Hiç kimsenin bu ve benzeri suçları özgürlük kisvesi altında işlemesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

Son güncelleme: 09:53 19.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı