• Turkhane Logo

‘Yargıtay’ın Yalçınkaya kararını görmezden gelme lüksü yok’

16:25 24 Ocak 2024 Çarşamba
‘Yargıtay’ın Yalçınkaya kararını görmezden gelme lüksü yok’





Hukukçu Dr. Gökhan Güneş Resmi Gazete’de yayımlanan Yargıtay iş durum çizelgesini paylaştı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin önünde bekleyen dosya sayısının 63 bin 643 olduğuna işaret eden Güneş, Yargıtay’ı AİHM’in Yalçınkaya kararını uygulamaya davet etti.



Hukukçu Dr. Gökhan Güneş Resmi Gazete’de yayımlanan Yargıtay iş durum çizelgesini paylaştı.



Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin önünde bekleyen dosya sayısının 63 bin 643 olduğuna işaret eden Güneş, “Daha anlamadınız mı, AİHM tüm kurgu ve oyunu bozdu. Buraya kadarmış, verdiğiniz kararların tamamı hukuka aykırı ve AİHM biner biner bu kararlarla ilgili ihlal verecek.” dedi.



Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güneş şunları paylaştı:



“Resmi Gazete’de az önce yayımlanan Yargıtay iş durum çizelgesine göre @TCYargitay 3. Ceza Dairesi’nin önünde bekleyen dosya sayısı 63.643. Dairenin 2023’te verdiği karar sayısı dikkate alındığında neredeyse 6 yılda bitirilebilecek bir iş yükü. Bu dosyalar, AİHM’in kendisine gelmesini beklediği 100 binden fazla dosyanın sadece bir kısmı. Savcılıklarda, ağır ceza mahkemelerinde, istinaf ve AYM’deki dosyalar da eklenince bu sayının 250 bin civarında olacağı tahmin ediliyor.



YALÇINKAYA KARARINI GÖRMEZDEN GELME LÜKSÜNÜZ YOK



Ekserisi güncel yargılamalar kapsamında verilen kararlardan oluşan ve neredeyse tamamında AİHM’in ihlal vereceği bu dosyalarda hukukun gereğini ne zaman yapacaksınız?
Daha anlamadınız mı, AİHM tüm kurgu ve oyunu bozdu. Buraya kadarmış, verdiğiniz kararların tamamı hukuka aykırı ve AİHM biner biner bu kararlarla ilgili ihlal verecek!
Bu kötülüğü ülkeye yapmaya ne hakkınız var? AİHM’in size sunduğu bu tarihi fırsatı ne zaman değerlendirecekseniz?
Yalçınkaya kararını uygulamama ya da görmezden gelme lüksünüz yok. Artık bu zulme bir son verin!”





BU HUKUKSUZLUĞA NE ZAMAN SON VERECEKSİNİZ?

Resmi Gazetede az önce yayımlanan Yargıtay iş durum çizelgesine göre @TCYargitay 3. Ceza Dairesinin önünde bekleyen dosya sayısı 63.643. Dairenin 2023te verdiği karar sayısı dikkate alındığında neredeyse 6 yılda bitirilebilecek bir… pic.twitter.com/VzdIYqeEgR— Dr. Gökhan Güneş (@drgokhangunes) January 22, 2024

Son güncelleme: 16:25 24.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı