• Turkhane Logo

Yargıtay’ı hedef alan Özgenç: Akıl kabızlığına tutulmuşlar

17:25 12 Aralık 2023 Salı
Yargıtay’ı hedef alan Özgenç: Akıl kabızlığına tutulmuşlar





Yargıtay’a yönelik eleştirileri sonrası hakkında suç duyurusunda bulunulan ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay Başkanı ve üyelerini “akıl kabızlığı” hastalığına tutulmakla suçladı. Özgenç, hem AYM üyeleri hem de kendisi hakkındaki suç duyurusunu geri almaları için Yargıtay Başkanı ve üyelerine çağrı yaptı.



Ceza hukukçusu, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay’a yönelik tepkisine devam ediyor. Özgenç, “akıl kabızlığı” hastalığına tutulduklarını öne sürdüğü Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve üyelerini, hem Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkındaki hem de kendisi hakkında suç duyurusunu geri almaya çağırdı.



SOSYAL MEDYA HESABINDAN ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ



Özgenç, sosyal medya hesabından “Yargıtay’da yaşanan akıl tutulması üzerine” başlığıyla paylaşım yaptı. Bir Yargıtay üyesinin Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturmaları kast ederek “Devlet bu konularda bir politika belirlesin, biz de ona göre karar verelim” sözünü hatırlatan Özgenç, bu durumu bir “akıl kabızlığı” olarak izah etti.



DEVLETTEN POLİTİKA BELİRLEMESİNİ BEKLEMEK AKIL KABIZLIĞI İLE İZAH EDİLEBİLİR



Özgenç’in sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:



“Kanun hükümleri açık iken, bir fiilin suç oluşturmadığı yönünde karar verebilmek için devletten bir politika belirlemesini beklemek, ancak akıl kabızlığı ile izah edilebilir. Bir yüksek mahkeme üyesinin aklının bu kabızlığa maruz kalması, vahim bir hastalıktır. Tuzluk nitelemesi gibi yanlış anlaşılmasın, tabancanın aksamından biri için kullanılan kabza, bir tediye bağlamında düzenlenen makbuz, kelime olarak kabızlık ile aynı kökenden gelir.



SUÇ DUYURULARINI GERİ ALMAYA ÇAĞIRDI



Sayın Akarca’yı ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Sayın Başkan ve Üyelerini, bu akıl kabızlığının esiri olmaktan kurtulmak için, Yargıtay adına yapılan gerek Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyeleri gerek şahsım hakkındaki “suç” duyurularını geri almaya davet ediyorum.”

Son güncelleme: 17:25 12.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı