• Turkhane Logo

Yargıtay’da rüşvetten sonra taciz: Yargıtay üyesi tetkik hakimlere cinsel tacizde bulunmuş

16:25 26 Mart 2024 Salı
Yargıtay’da rüşvetten sonra taciz: Yargıtay üyesi tetkik hakimlere cinsel tacizde bulunmuş





Yeni başkanını seçmek için sandık başına giden Yargıtay’da bir üyenin bazı kadın tetkik hakimlere cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Daha önce de bir üye ile ilgili rüşvet iddiaları ortaya çıkmış ancak herhangi bir işlem yapılmamıştı.



Başkanını seçmek için sandık başına giden Yargıtay’daki skandallara bir yenisi eklendi. Daha önce organize suç örgütü lideri ile irtibatı ortaya çıkan Yargıtay üyesine şimdide tacizci Yargıtay üyesi iddiası eklendi. Bir Yargıtay üyesinin bazı kadın tetkik hakimlere cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü.



TACİZ İDDİALARI İLE İLGİLİ YAPILAN İŞLEMLERİN AÇIKLANMASI İSTENDİ



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçmişte hukuk danışmanlığını yapan ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay’da bir üyenin kadın tetkik hakimlere cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Bu konu ile ilgili şikayetlerin olduğunu belirten Özgenç, Yargıtay Başkanlığı’nın bu konuda neler yaptığını kamuoyu ile paylaşması gerektiğini kaydetti.



Özgenç’in Yargıtay’daki cinsel taciz iddialarıyla ilgili yaptığı paylaşım şöyle:



Akarca’nın Yargıtay’da görev yapan bazı kadın tetkik hakimlerinin bir Yargıtay üyesi tarafından kendilerine CİNSEL TACİZde bulunulduğu yönünde şikayetlerinin olup olmadığı; var ise, bu şikayetlerle ilgili olarak ne tür işlem yaptığı hususlarında kamuya bilgi vermesi gerekir.




Akarca’nın Yargıtay’da görev yapan bazı kadın tetkik hakimlerinin bir Yargıtay üyesi tarafından kendilerine CİNSEL TACİZde bulunulduğu yönünde şikayetlerinin olup olmadığı; var ise, bu şikayetlerle ilgili olarak ne tür işlem yaptığı hususlarında kamuya bilgi vermesi gerekir.— İzzet Özgenç (@izzetoezgenc) March 26, 2024




YARGITAY RÜŞVET İDDİALARINA DA SESSİZ KALMIŞTI



Daha önce de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman hakkında rüşvet iddiaları gündeme gelmişti. Tutuklanan çete lideri Ayhan Bora Kaplan’ın, lüks bir villa ile otomobil hediye ettiği öne sürülen Ankara eski Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, rüşvet iddialarını reddetmiş ancak Ayhan Bora Kaplan’la görüştüğünü kabul etmişti. Çete lideri ile irtibat ve iltisakı ortaya çıkan Kocaman görevine devam ederken, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da Kocaman’la ilgili istifaya davet başta olmak üzere herhangi bir işlem yapmamıştı.

Son güncelleme: 16:25 26.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı