• Turkhane Logo

Yargıtay’a göre terör örgütü olan Hizb-ut Tahrir, polis korumasında eylem yaptı

16:00 30 Ocak 2024 Salı
Yargıtay’a göre terör örgütü olan Hizb-ut Tahrir, polis korumasında eylem yaptı





Yargıtay tarafından bir terör örgütü olduğuna hükmedilen Hizb-ut Tahrir grubu, Ankara’da ve Şanlıurfa’da Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Polis koruması altında gerçekleştirilen eylemlerde hilafet sloganları atıldı.



Yargıtay tarafından terör örgütü olarak nitelenen Hizb-ut Tahrir grubu, Ankara ve Şanlıurfa’da polis koruması eşliğinde eylem düzenledi.



Yargıtay’ın terör örgütü olarak nitelediği Hizb-ut Tahrir, Ankara ve Şanlıurfa’da bir kez daha ortaya çıktı. Örgüt, Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Gazze eylemi yaptı.



Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, örgütün eyleminde “hilafet çağrıları” yapıldı. Eylemde okunan basın açıklamasında, “Gazze ölüyor. Duvarlar yıkılsın, kapılar açılsın” başlığıyla yapılan açıklamada, “Sizi Allah’ın azabıyla uyarıyoruz. Allah’tan korkun. Ordularınızı Aksa’ya, Gazze’ye, Filistin’e gönderin. Gasıp Yahudi varlığı ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesin. Hiç olmazsa Refah Kapısı’nı açın ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın” ifadelerine yer verildi.



Gazze’deki zulüm, hilafet ile son bulur” dövizlerinin taşındığı eylemde, polisin açıklama yapan terör örgütünün fotoğraflarının çekilmesine izin vermediği öne sürüldü.



Örgüt, Şanlıurfa’da da Dergah Camisi önünde basın açıklaması yaptı.

Son güncelleme: 16:00 30.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı