• Turkhane Logo

Yargıtay kısmen bozdu: 10 Ekim ana davası yeniden görülecek

10 Ekim Ankara Katliamı ana davasında Yargıtay’ın kısmen bozma kararının ardından yeni duruşma tarihi verildi.

13:25 18 Ekim 2022 Salı
Yargıtay kısmen bozdu: 10 Ekim ana davası yeniden görülecek
10 Ekim Ankara Katliamı ana davasında Yargıtay’ın kısmen bozma kararının ardından yeni duruşma tarihi verildi.





10 Ekim Ankara Katliamı davasında verilen kararlara yönelik itirazlar üzerine Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi temmuz ayında kararını açıkladı. 10 Ekim ana davasında verilen kararları büyük oranda onayan Yargıtay, bazı teknik aksaklıklar tespit edip, tutuklu Erman Ekici yönünden bozma kararı verdi.



Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Yargıtay’ın kararından aylar sonra 10 Ekim Avukat Komisyonu üyelerine yeni bir duruşma tarihi tebliğ edildi. Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen bozma kararı sonrası ana dosyada ilk duruşma 19 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara Adliyesi’nde görüleceği öğrenildi.



Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi ana davaya ilişkin kararında sanık Erman Ekici hakkında silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçlamasıyla kurulan mahkûmiyet kararını bozmuştu. Yüksek yargı Ekici’ye ilişkin dosyada yer alan bilgi ve belgeleri incelemiş, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan hakkında dava bulunmayan Ekici’nin bu suçlama ile de yargılanması gerektiğini ifade etmişti. Yargıtay, Ekici hakkında Ankara ve Antep’te çeşitli suçlamalar ile açılan dosyaların da birleştirilmesi gerektiğini kararında vurgulamıştı.



10 Ekim Barış Derneği Başkanı ve dava Avukatlarından Mehtap Sakinci Coşgun, Yargıtay’ın duruşma kararından avukatların haberi olduğunu, diğer illerdeki 10 Ekim ailelerine haber veremediklerini söyledi. Duruşmada teknik düzeltmeler ile Erman Ekici yönünden birleştirme kararı verilmesini beklediklerini ifade eden Coşgun, “Herkese tebligat çıkartılıp herkesin duruşmaya davet edilmesi gerekirdi. Duruşmaya çok az insan davet edilmiş. Sınırlı bir işlem yapmaya çalışıyor. Bütün yaptıkları usul hataları istinaf ve Yargıtay’da onandığı için mahkeme bu konuda çok rahat. Tahminimiz birleştirme yapacaklar” diye konuştu. 

Son güncelleme: 13:25 18.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı