• Turkhane Logo

Yargıtay istemedi, HEDEP kısaltması DEM’e çevrildi

16:25 11 Aralık 2023 Pazartesi
Yargıtay istemedi, HEDEP kısaltması DEM’e çevrildi





Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin “HEDEP” kısaltması kullanmasına itiraz etti. Parti ise HEDEP yerine DEM kısaltmasını kullanma kararı aldı.



Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Yargıtay tarafından daha önce kapatılan HADEP’i çağrıştırdığı için değiştirilmesini istediği partinin kısalması “DEM Parti” olarak değiştirildi.



YARGITAY KISALTMAYA İTİRAZ ETMİŞTİ



Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, düzenlediği basın toplantısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “HEDEP” kısaltmasına dair itirazına işaret ederek, parti isminin yeni kısaltmasının “HEDEP” yerine “DEM Parti” olacağını duyurdu. Partinin sosyal medya hesabından da “Biri kısaltma mı dedi? Rahat olun geliyoruz!” başlığıyla bir video paylaşıldı.



YARGITAY, HEDEP, HADEP’İ ANDIRIYOR



HDP, Anayasa Mahkemesinde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katıldı. Seçimlerin ardından yapılan kongrede, partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verildi. Ancak bu karar Yargıtay’dan döndü. Yargıtay, HEDEP olarak belirlenen kısa adın, aynı olmasa da 1991’de kapatılan HADEP kısa adına andıracak şekilde benzerlik gösterdiği ve iki partinin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu kanaatine vardı. Karar, HEDEP’e bildirildi ve partiden kısaltmanın değiştirilmesi istenmişti.

Son güncelleme: 16:25 11.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı