• Turkhane Logo

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da şaşkın: Net bir şey söyleyemeyiz

17:25 09 Kasım 2023 Perşembe
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da şaşkın: Net bir şey söyleyemeyiz





Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa’yı askıya alan skandal kararı sonrası konuşan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, bu durumun bir ilk olduğu belirtilerek, süreçle ilgili net bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.



Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’la ilgili hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını uygulamayıp, kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepkiler sürüyor.



“NET BİR ŞEY SÖYLEYEMEYİZ”



Anayasa’yı askıya alan skandal karar sonrası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, ilk değerlendirmeyi Cumhuriyet’e yaptı. AYM üyeleri hakkında suç duyurusunun ilk olduğu belirten Şahin, sürecin nasıl işleyeceği ilgili de “Evrak yeni geldi. Bakacağız. Şimdiden net bir şey söyleyemeyiz” yanıtını verdi.



NE OLMUŞTU?



AYM, Gezi Parkı Davası’nda mahkum olduktan sonra 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimde milletvekili seçilen Can Atalay hakkında hak ihlali kararı vermişti. İstanbul 13. Ceza Mahkemesi de AYM kararını uygulamak yerine, dosyada karar verme yetkisinin Yargıtay’da olduğunu belirterek dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne göndermişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 Kasım’da Can Atalay’ın mahkumiyet kararını onayan bir önceki kararın doğru olduğunu belirterek, AYM’nin ihlal kararına uymayı reddetti. İhlal kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Son güncelleme: 17:25 09.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı