• Turkhane Logo

Yargıdan zamanlaması manidar Davutoğlu kararı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “IŞİDsever” dediği için 2 yıl hapis cezasına çarptırılan, siyasetçi ve yazar Hüseyin Aygün’ün cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

11:42 21 Mart 2019 Perşembe
Yargıdan zamanlaması manidar Davutoğlu kararı
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “IŞİDsever” dediği için 2 yıl hapis cezasına çarptırılan, siyasetçi ve yazar Hüseyin Aygün’ün cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

3 yıl sonra gelen “şaşırtıcı” karar yeni parti kuracağı ileri sürülen Davtoğlu’na, yargıdan bir mesajı olarak yorumlandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren siyasetçi ve yazar Hüseyin Aygün, 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararın üzerinden 3 yıl geçerken, Davutoğlu’nun yeni parti hazırlıklarına başladığı dönemde Aygün’ün aldığı 2 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay kararında ‘Özgürlük esas, kısıtlama istisnaidir’ dedi.

DAVUTOĞLU’NU ELEŞTİREN YANIYORDU


Yargıtay 18. Ceza Dairesi, Aygün’ün sözlerini eleştiri olarak kabul ederken, mahkemenin verdiği hapis cezası kararını bozdu. AKP’de önemli görevler üstlendiği dönemde yaptığı skandal açıklamalarla bilinen Davutoğlu’nu eleştirmek yıllarca adeta yasaklıyken, Davutoğlu’nu eleştiren birçok kişi hakaret iddiasıyla hapis cezalarına çarptırılmıştı.

AKP YARGISI İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HATIRLADI

Davutoğlu’nun Erdoğan’a karşı yeni parti kuracağı iddia edilen bir dönemde ise Yargıtay’ın verdiği bu bozma kararı “zamanlama manidar” yorumlarına neden oldu.

Bozma kararında “Dosya içeriğine göre, sanığın siyasi bir kişilik olduğu yine bir siyasetçi yönelik olarak söylenen sözlerin, kamu barışı açısından açık yakın ve ciddi bir tehlikeyi somut olarak ortaya çıkarmadığı, şiddet çağrısı ya da tavsiyesi niteliğinde bir anlatım olmadığı gibi Sanığın yasal çerçevede ifade özgürlüğü kullandığı da dikkate alındığında unsurları ifade itibariyle oluşmayan müspet suçtan sanığın beraati yerine yetersiz gerekçe ile mahkûmiyete karar verilmesi nedeniyle hükümlerin bozulmasına karar verilmiştir” denildi.
 

Son güncelleme: 11:42 21.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı