• Turkhane Logo

Yargıdaki Pelikan Çetesini yazan hakim Afyon’a sürüldü, soruşturma başlatıldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Grubu-Pelikan Çetesi’nin HSK içine sızdığı ve etkin olduğu iddiasını sosyal medya hesabından paylaşan hakim Ali Haydar Yücesoy hakkında soruşturma başlattı.

12:03 08 Aralık 2019 Pazar
Yargıdaki Pelikan Çetesini yazan hakim Afyon’a sürüldü, soruşturma başlatıldı
Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Grubu-Pelikan Çetesi’nin HSK içine sızdığı ve etkin olduğu iddiasını sosyal medya hesabından paylaşan hakim Ali Haydar Yücesoy hakkında soruşturma başlattı.





Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) daha önceki kararnamesiyle, isteği dışında İstanbul’dan Afyonkarahisar’a ‘atanan’ hâkim Ali Haydar Yücesoy hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Yargıçlar Sendikası, Yücesoy hakkındaki soruşturmaya açıklamayla tepki gösterdi.


İstanbul yargıcı iken isteği dışında Afyonkarahisar’a atanan Ali Haydar Yücesoy, Twitter hesabından “HSK içine sızdığı ve etkin olduğu iddia edilen İstanbul grubu/pelikan çetesi gölgesinden arınmadan,yasal soruşturma prosedürünü işletmeden atama vb. tasarruflarda bulunmayı ertelemelidir.O soruşturmayı kimse istemeyecekse,bu grubun kurbanları olarak biz talep ediyoruz “şeklindepaylaşım yapmıştı. HSK 1. Dairesinin kararı ve kurul başkanının oluru ile Yücesoy hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

ÜÇ MAYMUNU OYNAYIN MESAJI

Yargıçlar Sendikası, HSK müfettişlerinin Hakim Ali Haydar Yücesoy hakkında sosyal medya paylaşımı nedeniyle savunma istediğini kaydetti. Açıklamada, “Ali Haydar Yücesoy mesleğimizin illaki de hukuk diyen ,kimsesizlerin kimsesi olan yüzaklarından olup, şahsına yapılan işlem, tamamen mobing kapsamında değerlendirilmektedir” denildi.

“HSK vermiş olduğu bu karar ile hukuku önceleyen yargıç ve cumhuriyet savcılarına her ne olursa olsun konuşmayın,eleştirmeyin,üç maymunu oynayın sessiz kalın ,biz sizin teminatınız değiliz,sizler teminatsızsınız mesajını vermiştir” ifadesi kullanılan açıklamada, 2010 yılında başlayan, 2017 yılında bir üst aşamaya geçen yargıyı iktidara bağlama ,yargıçları teminatsız bırakma çalışmalarının hedefine ulaştığı, yargıç ve cumhuriyet savcılarını kimsesizlerin kimsesi olmak yerine, yaratılan korku ortamında yargıçların da korkularına teslim olmasının sağlandığı belirtildi.

YARGININ İÇİNDEKİ GÜÇ ODAKLARI

Açıklamada şunlar kaydedildi: ” HSK, Ali Haydar Yücesoy ve pek çok sendikamız üyesi hakkında başlattığı ve verdiği disiplin cezalarıyla, hukukun üstünlüğünün galip geleceği inancının kaybedilmesine katkı sağlamaktadır. Her şeye rağmen haklının güçlüyü, aydınlığın karanlığı yeneceği, yargının içindeki güç odaklarından arınacağı, eleştirinin doğru işler yapılmasına katkı sağlayacağına inananların çok olduğu ve bu çokların hak ettikleri makamlarda olmaya başlayacağı, baskılanmayan, baskı altına alınamayan yargıç ve cumhuriyet savcılarının sayılarının artacağı, hamasi sözlerle kamuoyunun uyutulamayacağı bir yargı sisteminin kurulacağına olan inancımız yitirilmeyecektir. Korkularına rağmen hukukun üstünlüğüne olan inancından vazgeçmeyerek mesleğini ifa edenleri değerli üyemiz yargıç Ali Haydar Yücesoy’un şahsında saygıyla selamlıyoruz.”

Son güncelleme: 12:03 08.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı