• Turkhane Logo

Yargıda rüşvet skandalında adı geçen hakim Sidar Demiroğlu konuştu: ‘Akın Gürlek baskı yapmış’

02:00 25 Kasım 2023 Cumartesi
Yargıda rüşvet skandalında adı geçen hakim Sidar Demiroğlu konuştu: ‘Akın Gürlek baskı yapmış’





Yargıdaki rüşvet, iş takibi, aracılık, usulsüzlük yapan çeteyle ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderdiği dilekçede adı geçen ve önceki gün görevden uzaklaştırılan yargıç Sidar Demiroğlu, açığa alınmasının arkasında ‘hemşehrilik’ bağı olduğunu savundu.



İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın 6 Ekim’de Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderdiği şikayet mektubundan sonra yargı içinde ‘dilekçe savaşları’ başlamıştı. Uçar’ın dilekçesinde adı geçen Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun da HSK’ya dilekçe göndererek Uçar’ın Adalet Komisyonu üyesi olmasına rağmen komisyon toplantılarına katılmadığını, bunun yerine bir başsavcı vekilini toplantılara gönderdiğini, kendisi katılmış gibi imza attırdığını ileri sürmüştü. Uçar’ın yazdığı dilekçesinde iddia edildiği gibi yargıç Sidar Demiroğlu’na bahsi geçen dosyalarla ilgili herhangi bir telkini olmadığını belirten Altun, “Basına sızdırılacağı önceden organize edilen iddialar algı operasyonunu güçlü bir biçimde yansımasına hizmet etmesi amacıyla şahsım ile dolaylı şekilde ilişkilendirilmek istenmiştir. Bu husus dilekçenin amacının tavassut ve rüşvet iddialarının araştırılmasını talep etmekten ziyade şahsımın ve şahsımın nezdinde tüm yargı camiasının şaibe altında kalmasını sağlamak amacı taşımaktadır” ifadelerini kullanmıştı.



Demiroğlu ise Uçar’ın neden 1 yıl boyunca kendisi hakkında işlem başlatmadığını sordu. Demiroğlu ayrıca, Uçar’ın bir boşanma davasında, kadın eşe operasyon yaptırarak, delil olan dijitalleri sildirdiğini de iddia etmişti.



Demiroğlu, HSK’ya sunduğu dilekçesinde ayrıca “Sadece şahsım değil; 1., 2. ve 3. derece tüm akrabalarımın, banka hesaplarının, ekonomik durumlarının ve sosyal yaşantılarının incelenmesini talep ediyorum. HTS kayıtlarının en ince ayrıntısına kadar incelenmesini talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.



HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince hazırlanan rapor doğrultusunda 23 Kasım’da görevden uzaklaştırılan 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu açığa alındıktan sonra ilk kez konuştu.



‘MASAK RAPORUM VE HTS KAYITLARIM TEMİZ’



Demiroğlu, Mali Suçları Araştırma Araştırma Kurulu’nun (MASAK) kendisi hakkında hazırladığı raporun ve HTS kayıtlarının temiz çıktığına vurgu yaparak, açığa alınmasının arkasında ‘hemşehrilik’ bağı olduğunu ileri sürdü.



‘GÜRLEK İLE UÇAR HEMŞEHRİ’



Avukatı aracılığıyla Can Bursalı’ya konuşan Demiroğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in hemşehri olduğunu, iki ismin de Nevşehirli olduğuna dikkati çekerek, “Akın Gürlek baskı yapmış” dedi.



Hakimlik yaptığı dönemde yürüttüğü kritik davalarla tanınan Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, ağustos ayında HSK’dan sorumlu bakan yardımcılığı görevine atanmıştı.

Son güncelleme: 02:00 25.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı