• Turkhane Logo

'Yargı iktidarın arka bahçesine dönüştü'

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş durumda" dedi.

19:01 17 Ocak 2020 Cuma
'Yargı iktidarın arka bahçesine dönüştü'
Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, "Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş durumda" dedi.





Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçinin faillerinin bulunması ve yargı önüne çıkarılması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü”nün 111inci haftasını gerçekleştirdi.


Birçok avukatın katıldığı etkinlikte konuşan Cihan Aydın, Elçi cinayetinde cezasızlığa karşı adalet taleplerini her koşulda dile getireceklerini, yerinde sayan soruşturmanın üzerindeki sis perdesini kaldırma çabasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Dün Ankarada F..TÖ soruşturması kapsamında yargılanan bir askeri personelin beraat ettirilmesiyle birlikte tahliyesine karar veren mahkemenin dağıtıldığını hatırlatan Aydın, mahkemelerin verdiği kararlara göre dağıtıldığını, üyelerinin sürgün edildiğine defalarca tanıklık ettiklerini ifade etti.

Türkiyede yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı meselesi ortadan kalkmıştır diyen Aydın, şöyle dedi: 

Hakimlerin, savcıların bağımsız kararlar vermesinin koşulları ortadan kaldırıldı. Yürütme elini yargı üzerinden çekmezse, demokratikleşme konusunda daha çok geriye gideceğiz. Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş durumdadır. Yurttaşların yargıya olan güveni tümüyle ortadan kalktı. Bu kötü uygulamalardan vazgeçilmesi lazım.  Aksi takdirde hukuk devletinin son kırıntılarını da kaybetmiş olacağız. Başka bir yola savrulacağız. Bu Türkiyedeki hiçbir yurttaşın yararına olmayacaktır.

Son güncelleme: 19:01 17.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı