• Turkhane Logo

Yargı, Erdoğan'ın emrini yerine getirdi: Türk Tabipleri Birliği Başkanı gözaltına alındı

Adli tıp uzmanı ve Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı'nın, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etti.

11:03 26 Ekim 2022 Çarşamba
Yargı,  Erdoğan'ın emrini yerine getirdi: Türk Tabipleri Birliği Başkanı gözaltına alındı
Adli tıp uzmanı ve Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı'nın, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etti.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İstanbulda gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancının terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla gözaltına alındığını bildirdi. Başsavcılık ayrıca, Fincancının TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etti. 
İstanbul’da gözaltına alınan ve evi aranan Fincancı’nın Ankara’ya götürüldüğü öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, adli tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatmıştı.
Operasyonun Erdoğanın açıklamalarının ardından gelmesi dikkat çekti . Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada  Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız demişti
TTBDEN AÇIKLAMA: YAPILANLARI ASLA KABUL ETMİYORUZTTB sosyal medya hesabı Twitterdan yaptığı açıklamada, Bir süredir yürütülen linç kampanyasının ardından bugün gözaltına alınan hocamız Dr. Şebnem Korur Fincancıya  yapılanları asla kabul etmiyoruz. Hocamıza ve örgütümüze sahip çıkarak mücadelemizi sürdüreceğiz! ifadelerine yer verdi.
EVİNDE ARAMAHalk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, TTB avukatlarından aldığı bilgiyi İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabahta aktardı. Çelik şunları söyledi:
Şu an Şebnem Korur Fincancının İstanbuldaki evinde arama yapıldığını öğrendik. Fincancı yurt dışındaydı, döndü ve ifade vermek için başvurdu avukatlarıyla. Perşembe akşamı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı bilgisini alır almaz, cuma günü giderek bir dilekçe verdik. Katibe telefonlarımızı bıraktık ve başsavcılıktan da ifadeye çağrılacağı bilgisini aldık. Biz ifadeye çağrılmasını beklerken evine bir baskınla gözaltına alındı Şebnem Hoca. Biz de şu anda İstanbula hareket ediyoruz dediler konuştuğum avukatlar. Ankaraya getirileceğine dair bir bilgi var Şebnem Korur Fincancının.
ERDOĞAN VE BAHÇELİ NE SÖYLEMİŞTİ?MHP lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklamada, TTBnin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın özgürleşmeleri tarihi önemde addediyorum. Türk Tabipleri Birliği Başkanıyla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yakın yolllardan birisidir diye konuşmuştu.
AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçen günlerde yaptığı açıklamada, TTB başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum. Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeye bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Ülkesine ve ordusuna alçakça iftira eden şahsın başındaki Türkle ile başlamasının milletin her ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik. Terör örgütü destekçileri buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız demişti.
Fincancı, Irakın kuzeyinde terör örgütü PKKye yönelik yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri incelediğini belirterek, Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Fincancının açıklamalarının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şebnem Korur Fincancı hakkında terör örgütü propagandası yapmak ve Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Son güncelleme: 11:03 26.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı