• Turkhane Logo

Yardımlar Ukrayna’yı ayakta tuttu

Washington yönetimi, Ukrayna'ya yeni askeri yardımı duyurdu.

14:54 23 Nisan 2023 Pazar
Yardımlar Ukrayna’yı ayakta tuttu
Washington yönetimi, Ukrayna'ya yeni askeri yardımı duyurdu.

TURKHANE.COM- UKRAYNA
Savaş sürecinde Ukrayna’ya 165 milyar dolarlık yardım yapıldı. Ve bu yardımlar Ukrayna’yı ayakta tuttu. 
ABD ve diğer müttefiklerin yaptığı otuz altıncı askeri yardım paketi şunları içeriyor:
HIMARS için mühimmat, 155 mm ve 105 mm top mermileri, TOW füzeleri, AT-4 tanksavar sistemleri, tanksavar mayınları, milyonlarca cephane, hafif silahlar için 9 milyondan fazla kurşun, yüksek hassasiyetli havacılık mühimmatı, limanların korunması için ekipman ve diğer farklı teçhizat. 
Pentagon, savaşın başlangıcından bu yana Ukraynaya yapılan ABD askeri yardımının toplam hacminin 35.4 milyar dolara ulaştığını açıkladı.Pentagon, 4 Nisanda Ukraynaya Patriot uçaksavar füze sistemleri ve HIMARS füze sistemleri için mühimmat, 23 milyon mermi, hava gözetleme radarları içeren 2,6 milyar dolarlık ABD askeri yardım paketini açıklamıştı.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından tedarik edilen Patriot sistemlerinin, şu anda Ukraynada kurulu olan ve Buk sistemleriyle birlikte 89u oluşturan 25 adet S-300 hava savunma sistemi ile aynı korumayı yapıp yapamayacağı tartışılıyor.
Yapılan askeri yardımın bedeli 165 milyar doları aştı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Şubat 2022den bu yana Ukraynaya yapılan askeri yardımın bedelinin 165 milyar doları aştığı tahmininde bulunduklarını paylaştı.
NATOdan yapılan yazılı açıklamada, Şubat 2022’den buyana NATO müttefiklerinin Ukraynaya 150 milyar eurodan fazla destek sağladığı belirtildi. Benzer bir açıklama ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den gelmişti. Almanya’daki Ramstein hava üssünde gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu açılış toplantısında konuşan Austin, diğer ülkeler hariç sadece bu grubun Ukraynaya 55 milyar dolarlık askeri yardım sağlandığını, bu yardımlar sayesinde Ukrayna’nın Rusya karşısında bir yıldır ayakta kalabildiğini söyledi.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise Almanyadaki Ramstein hava üssünde gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısında, Pentagon’un Ukraynaya 55 milyar dolarlık askeri yardım sağlandığını, bu yardımlar sayesinde Ukrayna’nın Rusya karşısında bir yıldır ayakta kalabildiğini söyledi.

Son güncelleme: 14:54 23.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı