• Turkhane Logo

Yardım çağrılarına 'acizlik' diyen iktidar: Elbette kabul ederiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan yangınla mücadeleye destek veren ülkelere teşekkür ederken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Başka ülkelerin bize yardım etmesini elbette kabul ederiz" dedi.

17:49 03 Ağustos 2021 Salı
Yardım çağrılarına 'acizlik' diyen iktidar: Elbette kabul ederiz
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan yangınla mücadeleye destek veren ülkelere teşekkür ederken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Başka ülkelerin bize yardım etmesini elbette kabul ederiz" dedi.


Türkiyenin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde günlerdir devam eden orman yangınlarına müdahalede yetersiz kalmakla ve ihmal ile eleştirilen hükümet, sivil toplum tarafından sosyal medyada başlatılan Help Turkey (Türkiyeye yardım et) paylaşımlarını devleti aciz göstermekle suçladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kampanyanın devlet-millet birlikteliğini zayıflatmak amacıyla başlatıldığını öne sürdü. 

Hükümetten yapılan açıklamaların ardından sosyal medyada bu kez #WeDontNeedHelp (Yardıma ihtiyacımız yok) etiketiyle paylaşımlar yapıldı ancak katılım düşük kaldı. 


Tüm bu gelişmelerin ışığında bugün iki dikkat çekici açıklama yapıldı. İlkinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiyenin orman yangınlarıyla mücadelesine destek veren, geçmiş olsun dileklerini, taziyelerini ileten tüm ülke ve organizasyonlara teşekkür etti.

73 ÜLKEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezinde, orman yangınlarıyla ilgili toplantıya katıldı. Toplantının ardından resmi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda İlham Aliyev, Vladimir Putin, Pedro Sancheze özel olarak teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı mesajında şu ifadeleri kullandı: 

Orman yangınlarıyla mücadelemizde desteğini, geçmiş olsun dileklerini, taziyelerini ileten, yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen tüm dost ülke ve organizasyonlara milletim adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacağız.  

Özellikle ilk andan itibaren desteklerini esirgemeyen Can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı, değerli dostum İlham Aliyev’e, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’e ülkem adına teşekkür ediyorum.

Komşumuz İran’ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Temim, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’ye gösterdikleri güçlü dayanışmadan dolayı şükranlarımı sunuyorum.



YARDIMLARI ELBETTE KABUL EDERİZ

İkinci olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Biz Türkiye olarak yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu ayrıca Bugüne kadar görmediğimiz bir afetle karşı karşıyayız. Bu mücadeleyi hep birlikte verip, hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz dedi.
 

Son güncelleme: 17:49 03.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı