• Turkhane Logo

Yaptırımlar Türkiye’ye teğet geçti

ABD Başkanı Trump’ın çok ağır olacağını söylediği yaptırımlar açıklandı. Yaptırımların sembolik olduğu görüldü dolar ve Borsa toparlandı.

10:20 15 Ekim 2019 Salı
Yaptırımlar Türkiye’ye teğet geçti
ABD Başkanı Trump’ın çok ağır olacağını söylediği yaptırımlar açıklandı. Yaptırımların sembolik olduğu görüldü dolar ve Borsa toparlandı.



Fırat’ın doğusuna askeri harekatı yedinci gününe girdi. ABD Başkanı Donald Trump ise Türkiye’ye yapılacak yaptırımları açıkladı ve yaptırımları kapsayan başkanlık kararnamesini imzaladı. Trump, “Türk ekonomisini yıkıcı” olarak açıklasa da yaptırımların oldukça sembolik olduğu görüldü.

Kararnamede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptırım listesine alındı.


ABD Hazine Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Akar, Soylu ve Dönmez kara listeye alındı, ABD’de varlıkları donduruldu ve bu bakanlarla ABD’nin ya da ABD ile bağlantılı kurum ve kişilerin işlem yapmasına yasak getirildi. Ayrıca Türkiye çeliğine getirilen vergiler bir önceki yaptırım seviyesine yükseltildi.

Almanya’dan ise dikkat çeken bir haber geldi. Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye’ye açacağı fabrikayı ‘şimdilik’ askıya alıyor.

Pazartesi günü gerçekleştirilen AB dışişleri bakanları toplantısında da Almanya ve Fransa’nın talep ettiği “topyekûn ambargo” konusunda uzlaşıya varılamadı ancak, silah satışının “sınırlandırılması” konusunda ortak tavsiye kararı alınmıştı.

BORSA VE DOLAR TOPARLANDI

Yaptırım beklentisi nedeniyle Borsa dün çakılmıştı, dolar ise 5.90’ın üzerine çıkmıştı. ABD yaptırımlarının sembolik çıkmasıyla birlikte dolar ve borsa toparlandı.

Son güncelleme: 10:20 15.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı