• Turkhane Logo

Yanlış Whatsapp grubuna attı, skandal ortaya çıktı: Alevi müdürü cezalandırdık

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’ndaki bakanlık başmüfettişi, ‘Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi’ okul müdürünü görevden almak için sicilini bozduklarını içeren yazışmayı, yanlışlıkla 20 kişilik müfettiş grubuna gönderdi.

11:20 04 Mart 2022 Cuma
Yanlış Whatsapp grubuna attı, skandal ortaya çıktı: Alevi müdürü cezalandırdık
Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’ndaki bakanlık başmüfettişi, ‘Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi’ okul müdürünü görevden almak için sicilini bozduklarını içeren yazışmayı, yanlışlıkla 20 kişilik müfettiş grubuna gönderdi.

Skandal, İstanbul Kadıköy Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Metin Bila hakkında görevden alma amaçlı soruşturma açılmasıyla ortaya çıktı. MEB Başmüfettişi Mehmet Ali Özkayanın İstanbul MEM Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceliye iletilmek üzere Maarif Müfettişi Semra Erdeme yazdığı ‘meb uzantılı resmi e-posta, yanlışlıkla Teftiş Kurulundaki 20 müfettişe gönderilince Alevi Müdür Bila hakkında kurulan kumpas ortaya çıktı.

“MÜDÜR ZATEN ALEVİ!”
Sözcüden Sultan Uçarın haberine göre Başmüfettiş Özkayanın ‘meb.gov.tr resmi uzantılı mailinden Müfettiş Erdeme giden e-postada, “Metin (Bila) Beyin idareciliğinin sonlandırılması için elimizden geleni yaptık. Zaten, kendisi Aleviymiş bunu da gizleme gereği duymamış. Camiamıza uygun olmadığı aşikâr. Müdür Yardımcısı Cemile (Samancı) Hanım için mecburen aylıktan kesme cezası teklif ettik. Özellikle eşinin ‘hizmete hareketine katkılarından biz de haberdarız. Fakat bunu mevcut şartlar nedeniyle çok dillendirmemek lazım. Olası itirazlarda işin bundan sonraki kısmı sizde artık. Ayşe (İstanbul Maarif Müfettişleri Başkanı Ayşegül Ekizceli) Hanıma iletirsiniz. Allaha emanet olunuz” denildi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI
‘meb uzantılı resmi e-postayı gören müfettişler durumu Bakanlığa ve Müdür Metin Bilaya iletti. Bila, “Konu: Bakanlık Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya ve Semra Erdemin terörist olduğu iddiası” diyerek, resmi dilekçe yazdı. Kadıköy MEMne, İstanbul MEMne, CİMERe başvurup, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yaptı. Savcılık, Atatürkçü öğretmenlerin sicillerinin kasıtlı bozulduğuna ve Fetöcü yapılanma iddialarına soruşturma açıp, Bilanın da önceki gün bilgisine başvurdu. Başmüfettiş Özkaya ve Erdem ise e-posta adreslerine Fetö ve PKKnın sızdığını ileri sürüp, müfettişlere ikinci bir e-posta gönderip, iddiaları reddetti. Bilgisayarlar ve e-postalar incelenecek.

meb uzantılı mail!

Cimere, MEMne ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Okul Müdürü Metin Bila ifadesinde: “Görevden alınmam için hakkımda uydurulan suçlamaların yalan olduğunu belgelerle kanıtladım. Başmüfettiş Özkayanın attığı mail, ‘meb.gov.tr veri tabanında, tarih saat bilgisi var. Kendisi silse de, bakanlık anında ulaşır. Müfettiş Erdemin yanlışlıkla 20 müfettişe yollamasıyla bizim kumpastan haberimiz oldu. ‘Eşinin hizmete olan katkılarından bizler de haberdarız cümlesinden de anlaşılacağı üzere Özkaya ve Erdem, Fetöden talimat alıp, teröristlerin verdiği açık talimatları yerine getiriyor. Alevilere karşı devletin başmüfettişinin bu lafı ve Fetö talimatına dair bu deliller varken, hesap sorulmalı.”

SKANDAL NASIL PATLADI
Müfettişler susturuldu

Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi soruşturma dosyasındaki çarpıcı ifadeler: Okul Müdürü Metin Bila, Prof. Dr. Nedim Samancının eşi ve okulun müdür yardımcısı Cemile Samancının sahte sağlık raporu alıp, derse girmediği halde ders ücreti aldığı iddiasıyla soruşturma açılması için MEMne başvurdu. Prof. Dr. Nedim Samancının eşi ve okulun müdür yardımcısı Cemile Samancı nın sahte sağlık raporu alıp, derse girmediği halde ders ücreti aldığı iddiasıyla soruşturma açılması için MEMne başvurdu. İddiaya göre eşine soruşturma isteyen müdürün görevden alınması için Prof. Dr. Nedim Samancı devreye girdi. İstanbul MEM Maarif Müfettişleri Başkanlığı, suçlanan yardımcı yerine müdüre soruşturma açtı. Müdürün, Covid-19dan raporluyken vekalet vermeyip uzaktan çalıştığı, Okul Aile Birliğine öğrenci üye aldığı, ek ders ücretleri gibi bir dizi iddia ileri sürüldü. Müfettiş Semra Erdem ve Soner Görgülü ‘uyarı cezası verip, müdürün görevde kalması istemiyle dosyayı İstanbul MEMne gönderdi. Talepleri onaylanmadığı gibi İstanbul MEM Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizcelinin talimatıyla müfettişler dosyadan el çektirilip, 2 yeni müfettiş atandı.

“BİZİ SIKIŞTIRIYORLAR”
Onlar da müdürü haklı bulup, ‘uyarı cezası istese de kabul görmedi. Müdür Bilayı arayan müfettişler, “Hocam, bunların il müfettişleri üzerinde gücü var, bizi sıkıştırıyorlar. Sana ceza vermeye gönlümüz razı değil, bizi reddet bakanlıktan müfettiş iste. Bakanlığa güçleri yetmez” dedi. Müdür Bila da müfettişleri reddedip, MEBden müfettiş istedi. MEB, Başmüfettiş Mehmet Ali Özkayayı gönderdi. İddialara, ‘ücretli öğretmenlere kalfalık ve ustalık sınavlarında gözetmenlik görevi verilmesi, ek ders ücretleri, müdür yardımcısı Cemile Samancıya fazladan ek ders ücreti ödenmediği halde iade talebinde bulunulması gibi suçlamalar da eklendi. Müdür Bilaya 5 kez maaş kesim, 2 kez uyarı ve 1 kez de kınama cezası verildi. Kadıköy İlçe MEMü Sadık Aslan, Bilayı görevden almak için harekete geçti. Müdür, cezalara itiraz ederken, e-posta skandalı patladı.

Son güncelleme: 11:20 04.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı