• Turkhane Logo

“Yanlış söylediğim her cümle için bir defa değil bin defa özür dilerim”

“KHK platformları ve KHK TV hakkında “Yurt dışından talimat alıyorlar” diyen Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, bu sözünün bilgiye dayalı olmadığını söyleyerek tüm KHK’lılardan özür diledi.

13:55 01 Eylül 2020 Salı
“Yanlış söylediğim her cümle için bir defa değil bin defa özür dilerim”
“KHK platformları ve KHK TV hakkında “Yurt dışından talimat alıyorlar” diyen Merkez Parti Genel Başkanı Abdürrahim Karslı, bu sözünün bilgiye dayalı olmadığını söyleyerek tüm KHK’lılardan özür diledi.




Geçen hafta avukat Kemal Uçar’ın Youtube kanalına konuk olan Abdürrahim Karslı, Türkiye’deki işkenceler ve KHK’lılarla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelmiş, çok tepki çekmişti. “‘Herkese tecavüz etmiyorlar; herkese işkence yapmıyorlar” diyen Karslı, 100 binden fazla KHK’lının hakkını savunmak için Türkiye’nin her yerinde kurulan KHK platformlarını da hedef göstererek yurt dışından talimat aldığını söylemişti.


29 Ağustos 2019’da Kürsü TV’de Kemal Uçar’ın sorularını tekrar cevaplayan Karslı, KHK’lılarla ilgili söylediklerinin bilgiye dayanmadığını ifade ederek özür diledi, helallik istedi. Karslı, “Bir kere yanlış söylediğim her cümle için kim olursa olsun bir defa değil bin defa özür dilerim.” dedi.

“NEDEN ORADA DEĞİŞİK İNSANLAR YOK?”

KHK platformlarının tarafsız ve bağımsız olmadığını iddia eden Karslı: “100 binden fazla KHK’lı var. KHK’lılar Platformu var. Bir de KHK TV var. Ben de çıktım, iki defa konuştum. Millet oraya gidemiyor, gitmiyor nedense. Halbuki gitmesi lazım, tarafsız ve bağımsız ise. Tarafsız ve bağımsızlığı ya yok ya da tarafsız ve bağımsızlığını anlatamadılar. Eğer tarafsız ve bağımsız değilse o zaman bu platformu o hale getirmek lazım. Eğer kendilerini anlatamamışlarsa bu da onların kusuru. ‘Biz gerçekten tarafsız ve bağımsızız. Hiçbir yerden talimat almıyoruz. Sadece KHK’lıların menfaati için çalışıyorlarsa o zaman söylediklerimden dolayı onlardan özür diliyorum. Haklarını bana helal etsinler. Fakat o platformun içinde önde görünenlere bakıyorum. KHK TV’ye bakıyorum. Genellikle belli insanlar. Neden orada değişik değişik insanlar yok?”

HER KESİMDEN İNSAN KONUK OLDU

Ağustos 2020’de 1. yaşını dolduran ve bugüne kadar 355 kişiyle röportaj yayınlayan KHK TV’ye Abdürrahim Karslı’nın söylediğinin aksine her kesimden birçok insan konuk olmuştu. İşte o isimlerden bazıları: Alparslan Kuytul, Ramazan Mirzaoğlu, Barış Yarkadaş, Suavi, Mustafa Balbay, İlyas Salman, Oya Baydar, Memduh Bayraktaroğlu, Cihangir İslam, Mustafa Boydak, Temel Karamollaoğlu, Cengiz Aktar, Kazım Güleçyüz, Nurhan Çetinkaya, Ertuğrul Günay, Akın Birdal, Can Ataklı, Yavuz Baydar, Ergün Babahan, Sami Evren, İhsan Eliaçık, Ufuk Uras, İsmail Saymaz, Natali Avazyan, Hüseyin Hatemi, Veli Saçılık, Cemal Yıldırım.

“HERKESE İŞKENCE YAPMIYORLAR”

Türkiye’deki baskı ortamından kaçmak için yurt dışına çıkmak zorunda kalan kişiler hakkında attığı tweetlerle tepki gören Karslı’nın daha önceki açıklamaları şöyle: “Herkese tecavüz etmiyorlar, herkese işkence yapmıyorlar.  Bunlar yanlış. Ben de kaç kere gittim, ifade verdim. Sen de kaç gün kaldın. İşkence ve tecavüz mü gördün? Ne zaman oldu bu olaylar. 15 Temmuz’dan hemen sonra. Bak senin içinde bir grup devlete silah çekmiş; 250 kişiyi öldürmüşse, bin kişiyi yaralamışsa…Kimin yaraladığı da belli değil. Böyle bir curcunaya sen de sebep olmuşsan. Senin başına gelen şeyleri ben istemiyorum. Ama kusura bakma sebep olan fail gibidir.”

Son güncelleme: 13:55 01.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı