• Turkhane Logo

Yandaş yazardan ilginç çıkış: 'Erdoğan karardan rahatsız'

Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak ve hapis cezası verilmesinin ardından yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi,

11:07 15 Aralık 2022 Perşembe
Yandaş yazardan ilginç çıkış: 'Erdoğan karardan rahatsız'
Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak ve hapis cezası verilmesinin ardından yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi,

İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde dün gerçekleştirien davada, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluna, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak verildi.

AKPye yakınlığı ile bilinen ve AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanın Valla Abdülkadir Bey artık köşenden gereğini yapacaksın dediği Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise İmamoğlu’na siyasi yasak getirilmesine karşıyım başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Selvi yazısında karara ilişkin Umarım istinaf bozar ifadelerini kullanırken Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu karardan rahatsız olduğunu düşünüyorum dedi. 
Selvinin yazısındaki ilgili kısım şu şekilde:
Bunun bedelini sadece Ekrem İmamoğlu ödemeyecek, demokrasimiz ödeyecek. Siyaset ödeyecek. Ama benim ülkem milyonlarca insanın oyuyla seçilmiş bir siyasetçiyi yasaklamış ülke damgasını yiyecek. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu karardan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Ne oluyor? Birileri yargı üzerinden neyi tanzim ediyor? Unutulmasın, bu ülkeyi bir zamanlar şiir okuduğu için hapse atılan, siyasi yasak getirilen Erdoğan yönetiyor. İmamoğlu hakkında verilen karar çok yanlış oldu. Dilerim istinafta düzeltilir. Ama bu hali bile çok ağır. Ama bu hali bile kabul edilemez.
 

Son güncelleme: 11:07 15.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı