• Turkhane Logo

'Yandaş yazar Kırgızistanlı yetkilileri Orhan İnandı’yı kaçırmakla suçladı'

Rusya'nın önemli gazetesi Türkiye eki de olan Moskovsky Komsomolets, Kırgızistan'da kaçırılan Orhan İnandı'nın Türkiye ile Kırgızistan arasında kriz çıkarttığını yazdı.

16:56 06 Haziran 2021 Pazar
'Yandaş yazar Kırgızistanlı yetkilileri Orhan İnandı’yı kaçırmakla suçladı'
Rusya'nın önemli gazetesi Türkiye eki de olan Moskovsky Komsomolets, Kırgızistan'da kaçırılan Orhan İnandı'nın Türkiye ile Kırgızistan arasında kriz çıkarttığını yazdı.

Rusyanın önemli gazetesi Moskovsky Komsomolets (MK) Kırgızistanda kaçırılan Sapat Eğitim Kurucusu Orhan İnandıyı haberleştirdi 
Türkçe eki de olan ünlü gazete  İnandının kaçırşlmasının Türkiye ile Kırgızistan arasında yeni bir kriz oluşturduğunu yazdı. 
Moskovsky Komsomolets Gazetesi, haber başlığında  Hükümete yakın Sabah Gazetesinin yandaş köşe yazarı Kırgızistanlı yetkilileri Orhan İnandı’yı kaçırmakla suçladı ifadelerini kullandı 

İşte gazete haberinin tercümesi
Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlünin bugünkü yazısında, Kırgızistandaki Sapat Liseleri Başkanı Orhan İnandı’ya neler olabileceğine dair spekülasyonlar yazdı. Kaçırılan kişinin eşi, kocasının Bişkekteki Türkiye Büyükelçiliğinde olduğunu iddia ediyor.
Hatırlanacağı gibi, Inandı Kırgızistan’ın başkentinde altı gün önce kayboldu. Daha sonra Bişkek, Ekim rayonu Emniyet (ATC) basın servisi Orhan İnandanın aracının bulunduğunu bildirdi. Ve Inandanın kendisiyle son kez 31 Mayısta saat 18:00 civarında iletişim kuruldu.
İlginç şekilde neler olup bittiğinin ayrıntılarını anlatan Ünlüye göre, kaçırma operasyonu Türkiye ile ilgili değil. Inandının aracının Kırgız Cumhuriyeti ulusal güvenlik devlet Komitesi çalışanları tarafından durdurulduğunu iddia ediyor.
Türk gazetesinin köşe yazarı Orhan İnandanın, «Sapat» Okulları ağının yönetici olarak aslında Orta Asyadaki Fethullah Gülen’in temsilcisi olduğunu yazıyor. Buna ek olarak, Inandı, Gülenle olan bağları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti tarafından aranan isimlerin listesinin «gri kategorisinde» yer alıyor.
Yukarıda belirtilen gerçekler göz önüne alındığında, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Zhaparov’un  Haziran 8-10 planlanan Ankara ziyaretinde destek için Inandı’yı Türkiye tarafına koz olarak verebileceğini savunuyor.
Zhaparov Inandı’yı bulmak için kapsamlı bir arama adına Kırgız İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik devlet Komitesi’ne emirlier verdi. Türk köşe yazarına göre bulunma isteği sebebi bu.
Bu arada, Inandı ailesinin avukatı, Orhan Inandının eşi Reyhan İnandının videosunu yayınladı. Avukat, Facebook sayfasında Eşim Türk Büyükelçiliği’nde rehin tutuluyor. Değerli Kırgız halkım! 31 Mayıstan beri sürekli, durmadan eşim Orhan İnandıyı arıyoruz. Eşimin şu anda Türk büyükelçiliği binasında zorla alıkonulduğu, bilgisine ulaştık’’ bildirdi.
İŞTE HABERİN ORJİNALİ https://mk-turkey.ru/politics/2021/06/06/orhan-inandi-uchreditel-seti-liceev-sapat.htm

Son güncelleme: 16:56 06.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı