• Turkhane Logo

Yandaş Mehtap Yılmaz’dan ölüme götüren nefret kampanyası

Kanser hastası KHK’lı polis Ümit Gökhasan’ın ölümü, AKP yanlısı Mehtap Yılmaz’ın nefret söylemini akıllara getirdi.

16:11 23 Kasım 2020 Pazartesi
Yandaş Mehtap Yılmaz’dan ölüme götüren nefret kampanyası
Kanser hastası KHK’lı polis Ümit Gökhasan’ın ölümü, AKP yanlısı Mehtap Yılmaz’ın nefret söylemini akıllara getirdi.



Gökhasan’ın cezaevinde kanserle mücadele ettiği günlerde Mehtap Yılmaz, Gökhasan’ın tahliye edilmemesi için sosyal medyadan kampanya düzenledi.

 Cezaevinde kanser olan, midesinin tamamı ve bağırsaklarının bir bölümü alınmasına rağmen uzun süre tahliye edilmeyen KHK’lı polis komiseri Ümit Gökhasan hayatını kaybetti. Ölüm haberi, küfür, hakaret ve iftira içerikli yazılarıyla tanınan iktidar yanlısı yazar Mehtap Yılmaz’ın, sosyal medya hesabından Gökhasan’ın tahliye edilmemesi için yaptığı kampanyayı tekrar gündeme taşıdı.


Cemaat soruşturmaları kapsamında 8 Mart 2017’de tutuklanan Ümit Gökhasan’ın hastalığı uzun süre teşhis edilemedi. Ocak 2020’de mide kanseri teşhis konuldu. 13 Şubat 2020’de Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesinde midesinin tamamı ve yemek borusunun yarısı alındı. Tahliyesi beklenen Gökhasan, ameliyatın ardından tekrar cezaevine gönderildi.

/

YANDAŞ İSİMDEN TEPKİ ÇEKEN KAMPANYA

Bir yanda bu acılar yaşanırken küfür ve hakaret içerikli yazılarıyla tanınan Mehtap Yılmaz tahliyeyi engellemek için sosyal medyadan kampanya başlattı. “Fetö’cü KHK’lı Ümit Gökhasan tahliye edilmesin AYM! Adalet Bakanlığı! Abdülhamit Gül!” ifadelerini kullandı.

Gökhasan’ın vefatının ardından sosyal medyada birçok kişi Yılmaz’ın nefret ve insanlık suçu olarak tanımlanan kampanyasını sosyal medyadan yeniden gündeme taşıdı.

/

Diğer yandan Mehtap Yılmaz’ın eski yazıları ve paylaşımları da bir kez daha gündeme geldi. Üçüncü havalimanı inşaatında grev yapan işçiler için “it“ diyen Yılmaz, “3. Havalimanındaki tahtakuruları nereli? Bu işte bir tezeklik arayacaksın! Şayet bu itler, bitlendik falan diyorsa da üzerlerine biber gazı  sıkıp, içlerindeki şeytanı çıkaracaksın… Birilerinin bu itlerin kafasındaki bitleri ayıklayıp içeri tıkması lazım“ ifadelerini kullanmıştı.

Zaman zaman iftira ve hakaretleri ile AKP içinden bile tepkiler alan Yılmaz, Bülent Arınç’ın yasak ilişki yaşadığını, bu ilişkiden gayri meşru bir çocuğunun olduğunu ayrıca çocuğu ve kadını yüzüstü bıraktığını yazmıştı. Yılmaz bir başka paylaşımında ise Arınç için “Sümüklü Homo“ tabirini kullanmıştı.

/

Skandal bir başka paylaşımında Saadet Partisi lideri Temal Karamollaoğlu’nu ve İngiliz eşini hedef alarak “İngiliz tipi sekülerizm aha da bu işte! Çok meraklıysan kendi hayatına uygula” diyerek “İngiltere’de eş satma geleneği” yazısını paylaşmıştı.



Mehtap Akar, Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı iken kendisine yaptığı hasta ziyareti ile de gündeme gelmişti.

Son güncelleme: 16:11 23.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı