• Turkhane Logo

Yandaş gazeteci Cem Küçük: ‘Erdoğan seçimi çantada keklik görmüyor, genel af çıkarabilir’

14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala yandaş gazeteci Cem Küçük, seçimi çantada keklik olarak görmeyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel af çıkarabileceğini ileri sürdü.

03:50 12 Nisan 2023 Çarşamba
Yandaş gazeteci Cem Küçük: ‘Erdoğan seçimi çantada keklik görmüyor, genel af çıkarabilir’
14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala yandaş gazeteci Cem Küçük, seçimi çantada keklik olarak görmeyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel af çıkarabileceğini ileri sürdü.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cem Küçük, TV100’de yayınlanan “Özgür İfade” programında AKP’nin bugün açıkladığı seçim beyannamesini değerlendirdi. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimi bıçak sırtında gören Erdoğan’ın kazanmayı garantilemek için genel af çıkarabileceğini öne süren Küçük, “AK Parti bugüne kadar yapmadığı şeyleri yapıyor. Tayyip Bey seçimin çantada keklik olmadığını, bıçak sırtında olduğunu görüyor. Ekonomi iyi değil, sıkıntılar baş gösteriyor. O yüzden de seçimi garantilemek istiyor. Erdoğan seçimi bıçak sırtı gördüğü için bu ekonomiyi vaat ediyor. Yarın cezaevi mahkumlarıyla ilgili genel af gelebilir. Biz bugün Ankara’da sabah programımızda böyle bir haber aldık” ifadelerini kullandı.



Kamuya personel alımından EYT’ye, 3600 ek göstergeden sözleşmeli belediye çalışanlarının kadroya alınmasına kadar AKP’nin seçimi kazanmak için seçim ekonomisi uyguladığını dikkat çeken şöyle konuştu:



“AK Parti bugüne kadar yapmadığı şeyleri yapıyor. Yani seçim ekonomisi uygulandı ve bütçeye de çok fazla bakılmıyor anladığımız kadarıyla. Çünkü EYT, 3600 ek gösterge, yapılan sosyal yardımlar, 45 bin öğretmen alınacak, 42 bin 500 sağlıkçı alınacak. Bunun dışında bir sürü belediye çalışanı, 400 bin kişi kadroya geçirildi”



“SEÇİMİ RAHAT KAZANACAĞINI GÖRSE BUNLARI YAPMAZDI”



Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “KPSS’de mülakatı kaldıracağız” vaadinden sonra Erdoğan’ın da kamuya personel alımında mülakatı kaldıracağını açıklamasını değerlendiren Küçük şunları söyledi:



“Ama bugün de mülakatı kaldıracağız, afetle ilgili açıklamaları, dış politika ile ilgili açıklamaları… Aile paketi geliyor, çocukların hesabında para birikecek, her bayramda onlara da biner lira verilecek. Kadınlara, annelere özel bir bazı maddeler ve para imkânı getiriliyor, dar gelirli olanlara.



Bu şu demektir, Tayyip Bey seçimin çantada keklik olmadığını, bıçak sırtında olduğunu görüyor. Onu gördüğü için de sonuna kadar zorluyor. Erdoğan seçimi çok rahat alacağını görseydi, bazı şeyleri yapmazdı. Çünkü 21 yıllık fıtratında, uygulamasında bunları hiç görmedik ama annelere ayrı çocuklara ayrı bir para, 400 bin belediye çalışanının kadroya geçirilmesi… Bunları hak etmiyorlar anlamında değil. Ama bunları peyderpey yapabilirdi.



“EKONOMİ İYİ DEĞİL”



Ekonomi iyi değil, sıkıntılar baş gösteriyor. O yüzden de seçimi garantilemek istiyor. Erdoğan seçimi bıçak sırtı gördüğü için bu ekonomiyi vaat ediyor. Yarın cezaevi mahkumlarıyla ilgili genel af gelebilir. Biz bugün Ankara’da sabah programımızda böyle bir haber aldık, bazı AK Partili yetkili isimler bu konuşuluyor dediler, kesin bir şey yok. BAĞ-KUR ve SGK’yı eşitleme, 5000 prim gün yıllara dağıtıldı, bununla ilgili belki birleştirme… Ben bunların bayram bitene kadar bu vaatlerin ardı arkasının geleceğini düşünüyorum. Bu son söylediklerim duyumdur.”

Son güncelleme: 03:50 12.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı