• Turkhane Logo

Yandaş anket şirketinden "bu kadar mı kötü" dedirten bulgular

AKP'ye yakın Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette, Türkiye'ye artık sığınmacı kabul edilmemesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 67.7 olarak belirlendi. Bu görüşe katılmayanların oranı ise yüzde 9.1'de kaldı.

16:28 17 Ağustos 2021 Salı
Yandaş anket şirketinden
AKP'ye yakın Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette, Türkiye'ye artık sığınmacı kabul edilmemesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 67.7 olarak belirlendi. Bu görüşe katılmayanların oranı ise yüzde 9.1'de kaldı.

AKP Hükümetine yakınlığıyla bilinen Konsensus Araştırma Şirketi, 4-10 Temmuz 2021 tarihleri arasında 1500 kişiyle telefon anketi yöntemi uygulanarak gerçekleştirilen Türkiyenin Gündemi Araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Yüzde 95 güven sınırında hata payının +/- yüzde 2.5 olduğu belirtilen araştırma, Türkiyenin 667 ilçesi, 87 seçim çevresi ve 81 ilinde yapıldı.
Göçmenler
Türkiyede son dönemde sıkça tartışılan göçmenler konusuna değinilen ankette, katılımcılara Türkiyeye artık sığınmacı kabul edilmemelidir ifadesine katılıyor musunuz katılmıyor musunuz? sorusu yöneltildi.
Bu ifadeye katıldığını söyleyenlerin oranı yüzde 67.7 olarak belirlendi. Kısmen katıldığını belirtenlerin oranı yüzde 23.2, Katılmıyorum diyenlerin oranıysa yüzde 9.1 oldu.

Türkiyede Adalet Yok
Anketin sonucuna göre Türkiyede adalet olduğunu düşünenlerin oranı, olmadığını düşünenlerin oranından yüzde 21.4 daha az. Katılımcıların yüzde 60.7si, Sizce Türkiyede adalet var mı, yok mu? sorusu üzerine Yok dedi.Türkiyede adalet var diyenlerin oranı ise yüzde 39.3 olarak belirlendi.
Kanal İstanbulun yapılmasını istemeyenlerin oranı yüzde 63.4

Kamuoyunda tartışılmaya devam eden konulardan biri de Kanal İstanbul projesi. Araştırma kapsamında katılımcılara bu projenin hayata geçirilmesini isteyip, istemedikleri soruldu. İstemiyorum diyenlerin oranı yüzde 63.4, İstiyorum diyenlerin oranıysa yüzde 36.6 oldu.
Katılımcılara göre Türkiyenin en önemli üç sorunu: İşsizlik, enflasyon, gelir dağılımındaki eşitsizlik
Katılımcıların yanıtlarına göre Türkiyenin çözülmesi istenen en önemli üç sorunu sırasıyla işsizlik, enflasyon/hayat pahalılığı ve gelir dağılımındaki eşitsizlik.
Türkiyenin en önemli 3 sorunu nedir? sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 43.3 ile İşsizlik, yüzde 33.1 ile Enflasyon/Hayat pahalılığı, yüzde 21.7 ile Gelir dağılımdaki eşitsizlik öne çıktı.

Son güncelleme: 16:28 17.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı