• Turkhane Logo

Yandaş anket şirketi açıkladı: "Seçim bıçak sırtında"

İktidara yakın GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, yaptıkları son anketin sonucunu paylaştı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oylarının birbirine çok yakın olduğunu söyleyen Aktaş,

09:27 28 Nisan 2023 Cuma
Yandaş anket şirketi açıkladı:
İktidara yakın GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, yaptıkları son anketin sonucunu paylaştı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oylarının birbirine çok yakın olduğunu söyleyen Aktaş,

İhsan Aktaş, A Haber’de Banu El moderatörlüğündeki Arka Plan’da 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde adayların son oy oranını açıkladı. 

Sizin oy verme davranışınızdan bağımsız olarak söyleyiniz. Yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimini kim kazanır? sorusuna vatandaşlar yüzde 51,7 ile Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. 

Kemal Kılıçdaroğlunun seçimi kazanabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 48,3 olarak ölçüldü.

İhsan Aktaş, İki cumhurbaşkanı adayı karşı karşıya gelince Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 51,7 Kılıçdaroğlu 48.3de. Bir önceki seçime yakın bir şey var. Zaten bu seçimin bıçak sırtında olduğunu birçok araştırma firması söylüyor ifadelerini kullandı.

Aktaş, AK Parti yaklaşık 7-8 ayıdır 38-42 bandını koruyor. Aşağılardan geldiği için kıymetli. CHP 22-24 çizgisindeydi dört partinin katılmasıyla beraber 2 puanlık artış var. dedi. 

Ankette Muharrem İnce, yüzde 3.1 oy aldı. 

Sinan Oğanın oyu ise yüzde 1.1 olarak ölçüldü. 

Aynı anket firmasının düzenlediği milletvekili genel seçiminde AKPnin oy oranı yüzde 39.1 olurken CHPnin oy oranı yüzde 26.2 olarak açıklandı.

HDP ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Aktaş, şunları söyledi:

HDP aslında 12lere kadar çıkmıştı. Ama küçük araştırmalarda ölçüştüğümüzde biraz daha oyları düşük. TİP, HDPde oy almaya başladı. Kendi içlerinde çatışma oluşmuş.
Aktaş, İYİ Partinin oylarının 7.4 olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti yaklaşık krizden önce 11-12 oyları vardı. Daha 14e kadar çıkmıştı. Krizden sonra oyları yüzde 7ye kadar düştü. Bir parti yüzde 13den 7ye düşmesi büyük bir travmadır. Oyların yüzde 50ye yakını kaybetti. 
Genarın son anketine göre, Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) oy oranı ise yüzde 7.3 oldu.

Son güncelleme: 09:27 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı