• Turkhane Logo

Yakında Türkiye'de de bu uyarı olursa şaşırmayın. Döviz kalmadı Az çay için

Döviz rezervleri en fazla iki aylık ithalatı karşılamaya yetecek seviyelere düşen Pakistan'da, Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı Ahsan İkbal,

12:37 15 Haziran 2022 Çarşamba
Yakında Türkiye'de de bu uyarı olursa şaşırmayın. Döviz kalmadı Az çay için
Döviz rezervleri en fazla iki aylık ithalatı karşılamaya yetecek seviyelere düşen Pakistan'da, Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı Ahsan İkbal,

Pakistanda yüksek ithalat faturalarını düşürmek için halka çay tüketimini azaltmaları çağrısında bulunuldu.
Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı ve eski İçişleri Bakanı Ahsan İkbal, Halkımıza günlük çay tüketimini bir, iki bardağa düşürmeleri çağrısı yapıyorum çünkü çayı borçla alıyoruz dedi.
Pakistan dünyanın en büyük çay müşterisi. Geçen yılki çay ithalatının faturası 600 milyon dolardan fazla.
İkbal ayrıca elektrik tasarrufu için dükkanların akşam 8:30da kapanabileceği önerisinde de bulundu.
Kasada 2 aylık döviz kaldıPakistanın döviz rezervi hızla azalıyor. Ülkenin Şubat ayında yaklaşık 16 milyar dolar olan döviz rezervinin Haziranda 10 milyar doların altına düştüğü tahmin ediliyor.
Bunun da Pakistanın en fazla iki aylık ithalatını karşılamaya yeteceği belirtiliyor.
Ancak bakanın sosyal medyada viral olan bu çağrısına şüpheyle yaklaşanların ve ülkenin ciddi finansal sorunlarının çaydan keserek çözülemeyeceğini düşünenlerin sayısı çok.
Geçen aylarda da ülkenin en büyük şehri olan Karaçide yetkililer ihtiyaç olmayan bir dizi lüks tüketim malzemesinin ithalatını kısıtlamıştı.
Pakistanda Nisan ayında yapılan seçimlerde İmran Khanı yenerek başbakan seçilen Şahbaz Şerifin karşısındaki en büyük sorun ekonomik kriz.
Şerif seçilir seçilmez yaptığı konuşmada krizden İmran Khan hükümetini sorumlu tutmuş ve ekonomiyi rayına oturtmanın çok büyük bir mücadele gerektirdiğini söylemişti.
Geçen hafta Pakistan kabinesi, Uluslararası Para Fonunu, dondurduğu 6 milyar dolarlık kurtarma paketini yeniden hayata geçirmeye ikna edebilmek amacıyla, 47 milyar dolarlık bir bütçe açıklamıştı.
IMF ile kurtarma paketi üzerine 2019da anlaşılmış ancak daha sonra Pakistanın finansal durumu nedeniyle paket askıya alınmıştı.

Son güncelleme: 12:37 15.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı