• Turkhane Logo

Yakalandığı iddiaları yalanlandı: Peker, Dubaili yetkililerle görüşme halinde

Avukatlarından biri organize suç lideri Sedat Peker’in yakalandığı yönündeki iddiayı yalanladı.

21:04 13 Haziran 2021 Pazar
Yakalandığı iddiaları yalanlandı: Peker, Dubaili yetkililerle görüşme halinde
Avukatlarından biri organize suç lideri Sedat Peker’in yakalandığı yönündeki iddiayı yalanladı.


Yurt dışında bulunan Peker, örgütüne operasyon düzenlenip evinin basılmasının ardından özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldığı videolar çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başlamıştı. Peker aynı zamanda Twitter’ı da etkin biçimde kullanıyor ve hemen her gün tweet atıyor.

Son videosunu geçen pazar günü yayınlayan Peker, Twitter hesabı üzerinden perşembe ve pazar günü birer video daha yayınlayacağını duyurmuş, ancak bulunduğu yerin saptanması üzerine önce uzun bir yolculuğa çıkacağını, sonra da yeni videoları ertelediğini belirtmişti.


OPERASYON YOK

Videoları erteleyip 24 saattir tweet de atmayınca bugün akşam saatlerinde sosyal medyada Peker’in yakalandığı yönündeki paylaşımlar yapıldı. Bunun üzerine bir avukatından Halk TV’ye açıklama geldi.

Halk TV’den Özlem Gürses şu ifadeleri kullandı: “Sedat Peker’in avukatlarıyla konuştuk. Birinci ağızdan aldığımız bilgilere göre Peker henüz bulunduğu yerdeymiş ve kendisine yönelik herhangi bir operasyon yokmuş.”

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, görüşmeye davet üzerine gittiğini söyledi. Pehlivan kaynak olarak Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’u gösterdi.

Sosyal medyada Peker’in yakalandığına yönelik paylaşılan görsel de montaj çıktı.
  Büyük çaplı bir uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında rol aldığı iddiasıyla Dubaide tutuklanan Michael Paul Mooganın bedeni üzerine Sedat Pekerin kafası montajlanarak Sedat Peker yakalandı diye sahte haber yapılıyor. #sahtehaber #yanlışbilgi pic.twitter.com/W2Y55lHraG — Mehmet Şafak Sarı (@msafaksari) June 13, 2021  

Son güncelleme: 21:04 13.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı