• Turkhane Logo

Yağmacı olduğu iddiasıyla darp edildi: Önce dövelim sonra üstünü ararız!

Yağmacı olduğu sanılarak darp edilen Muhammet Gündüz, polislerin kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Şikayetçi olan Gündüz, "Polislerden biri bana 'Seninle stres atacağım' dedi" diye konuştu.

10:00 18 Şubat 2023 Cumartesi
Yağmacı olduğu iddiasıyla darp edildi: Önce dövelim sonra üstünü ararız!
Yağmacı olduğu sanılarak darp edilen Muhammet Gündüz, polislerin kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Şikayetçi olan Gündüz, "Polislerden biri bana 'Seninle stres atacağım' dedi" diye konuştu.





Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6’lık iki depremde, 11 ilde binlerce bina yerle bir oldu. Depremden sonra büyük bir sorun haline gelen yağmalama konusu nedeniyle çok sayıda kişi linç edildi. Yağmacı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Güreşçi, götürüldüğü jandarma karakolunda hayatını kaybetti.



Linç edenler sosyal medyada paylaştı



Bazı depremzedeler de yağmacılık yaptığı iddiasıyla linç edildi. Yağmacılık yaptığı iddiasıyla linç edilenlerden biri de 20 yaşındaki depremzede Muhammet Gündüz oldu. CHP Antakya Gençlik Kolları Sekreteri Semire Gündüz’ün kardeşi olan Muhammet Gündüz, yaşadıklarını anlattı.



Tuvalet ihtiyacı için asker yönlendirmiş



Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Evleri depremde hasar gören ancak yıkılmayan Gündüz, arkadaşının ailesini kurtarmak için Armutlu semtindeki enkaza gittiğini söyledi. İki gün boyunca arama kurtarma çalışmalarına yardım ettiğini söyleyen Gündüz, arkadaşıyla birlikte akşam saatlerinde tuvalet ihtiyacını gidermek için yer aradıklarını söyledi:



“Orada bir asker abimize tuvaletimizi nereye yapabiliriz diye sorduk. O da bize ‘Uygun bir yer bulun yapın’ dedi. Açıkçası telefon ve internet erişimimiz olmadığı için yağmacı konusundan da haberdar değildik. Bilsek zaten böyle bir şey yaşamazdık. Bulduğumuz boş bir binanın girişine ihtiyacımızı gidermek için girdik. O sırada bizim oraya girdiğimizi görenler çevredeki polislere söylemiş. Polisler gelir gelmez bizi darp etmeye başladı.”



‘Önce dövelim sonra üstünü ararız’ dediler



Üstleri bile aranmadan direkt darp edildiklerini belirten Gündüz, polislerden birinin üst araması yapmak istediğini ancak diğer polislerin ona izin vermediğini ifade etti ve “Önce dövelim sonra üstünü ararız diyerek engel oldu” diye konuştu.



Polislerden birinin kendisine, “Bana sizi Allah gönderdi. Şimdi stresimi atacağım” dediğini de iddia eden Gündüz, darp sırasında kurtarma çalışmalarına yardım için geldiklerini anlatma fırsatı bulabildiklerini ve bu andan sonra şiddetin sona erdiğini de sözlerine ekledi.



Darp raporu aldı



Polisin, yakınlarına ulaşarak enkazdan kurtarma çalışmalarına katıldıklarının teyidini aldığını ve kendilerini serbest bıraktığına değinen Gündüz, darp boyunca polis tarafından üç-dört noktaya götürüldüklerini ve ters kelepçe takılarak şiddete uğradıklarını da anlattı. Darp sırasında bazı jandarmaların kendisini kurtarmaya çalıştığını söyleyen Gündüz, “Bazıları da buldukları boşluklardan tekme ve yumruk atarak saldırdı” diye konuştu.



Darp edildikten sonra ailesi tarafından Nevşehir’e götürülen Gündüz, darp raporu aldı. Karakolda ifade veren Gündüz, kendisini darp edenlerden şikayetçi oldu.

Son güncelleme: 10:00 18.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı