• Turkhane Logo

WERTvolle Schulen İnisiyatifi bu yıl "sürdürülebilirlik" konusunu seçti

Almanya'da WERTvolle Schulen İnisiyatifi, "sürdürülebilirlik" temalı, farklı edebi türlerde yazıların katıldığı bir yarışma düzenledi.

15:46 16 Nisan 2022 Cumartesi
WERTvolle Schulen İnisiyatifi bu yıl
Almanya'da WERTvolle Schulen İnisiyatifi, "sürdürülebilirlik" temalı, farklı edebi türlerde yazıların katıldığı bir yarışma düzenledi.


İsveçli aktivist Greta Thunbergin yetişkinlerin iklim değişikliği konusundaki ilgi eksikliğini yüzlerine vuran eylemleri tüm dünyada karşılık bulmuştu.

Ancak, yalnız bir Thunberg, sürdürülebilirlik ile ilgili endişeleri dağıtmak, umuda dönüştürmek için yeterli değil.


Almanyada eğitim otoriterilerince takdir gören WERTvolle Schulen İnisiyatifi, düzenlediği etkinliklerle, bu mücadeleyi sürdürecek yeni isimlerin artacağına duyulan inancı güçlendiriyor.

İnisiyatif, bu yıl sürdürülebilirlik temalı masal, öykü ve deneme türlerinde eserlerin değerlendirildiği bir yarışma yaptı.

Yarışmaya 250 öğrencinin katıldığını belirten sorumlu Özer Tefçi, Bu yıl insanları aydınlatmak, doğamızı korumak ve küresel ısınmayı durdurmak için şu anda popüler olan sürdürülebilirlik konusu üzerine masallarınızı, öykülerinizi ve denemelerinizi yazdınız, teşekkür ederiz dedi.

Pandemi gerekçesiyle ödül töreni online olarak gerçekleştirildi.

Törende, yarışmaya destek veren Federal Meclis üyesi Helmut Kleebank da bir konuşma yaptı. Kleebank, “Fikir, yeni gerçeklikler yaratmanın ilk adımıdır. Sürdürülebilirlik ile ilgili fikirlenizi yazdınız. Gerçekliğimizi, sadece biz değil, aynı zamanda torunlarımız da iyi geçim kaynaklarından yararlanacak şekilde değiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Son güncelleme: 15:46 16.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı